Raadsels opgelost…

De waarheid gebiedt mij wederom…. Mijn bioboer stuurde nog een mailtje na met meer info over Zilverstelen. Alle verwarring is de wereld uit:

De zilversteel is een snijbiet waarvan de steel meer ontwikkeld is dan bij de gewone snijbiet. Zilversteel is familie van spinazie en heeft ook een hoog ijzergehalte, maar een mildere smaak.Van zilverstelen kun je zowel het blad als de steel gebruiken. Was en snijd de groente in brede repen en roerbak of stoof de groente kort met een scheutje olie of boter en water. Bewaar zilverstelen in een natte (thee)doek in de koelkast. Zo blijft zij enkele dagen vers.

En zo oogt het:

Mijn lielfste (en groente)

Mijn liefste lief poseert. De smaak van Zilverstelen doe ik nog toekomen. Snel.

En ja… binnenkort val ik u op dit blog allen minder lastig met mijn onvermogen. Dan hebben we het weer over Literatuur wat iets meer zij. De komende dagen ben ik afwezig in verband met 1) een doop, 2) een berg kopij voor ORP en… 3) Een plan om u allen te vermaken.

4) Ik ga even een theedoek onder de kraan houden.

(Indien u geen idee heeft waar dit over gaat: een korte scroll naar beneden helpt wellicht.)

11 thoughts on “Raadsels opgelost…

  1. zozo,
    mooi groeisel.
    Lijkt een uit de kluiten gewassen Paksoi.
    Ik ga er van uit dat je niet kan WACHTEN om ‘m te gebruiken. Eet smakelijk.

  2. Jaha, de zilversteel. Joost en ik krijgen hem ook regelmatig in ons pakket en onze alltimefav is toch de lasagne met zilversteel… maar roergebakken met knoflook isnatuurlijk ook lekker :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s