Ongevraagd Advies #5: Der Himmel über Berlin

Der Himmel über Berlin

Omdat het zo mooi is. Omdat deze film laat zien hoe je mooie films maakt. Hoe je dialogen in een film tot het strikt noodzakelijke kunt beperken. Omdat Peter Falk meespeelt, en omdat hij Peter Falk speelt in de tijd dat hij Columbo speelde. Omdat Nick Cave liedjes zingt. Omdat Berlijn zo mooi is, ook zonder volledig herbouwde ‘Potze’. Om de mooie monologen. De mooie plaatjes. Omdat je hem wellicht nog niet gezien hebt. En omdat dat zonde zou zijn.

Wie zegt dat ongevraagd advies altijd over nieuwe dingen moet gaan? Dit juweeltje uit 1987 is trouwens pas verschenen in de Quality Film Collection van A-Film. Je kunt hem dus ook tegen een schappelijke prijs aanschaffen. Herkijkbaar is hij zeker.

4 thoughts on “Ongevraagd Advies #5: Der Himmel über Berlin

 1. Oe! Ik mag deze post niet lezen omdat Murn’s kado (dit dus) nog in de plastic verpakking zit. Ik ben nu wel extra benieuwd; twee aanbeveling binnen één redactie.

 2. Ohhh, van dit soort adviezen word ik hebberig! Laatst ging ik bij Boudisque een cadeautje voor iemand komen, kwam ik met ‘Songs from the Second Floor’ en ‘The Edukators’ thuis. Voor mezelf welteverstaan. Allebei al gezien, maar vooral die eerste… woah. Wat een film.

 3. Die film moet ik weer eens zien!
  Wauw!
  Zo lang niet meer aan gedacht…

  Ik werkte met een vriendinnetje in een krakkemikkig filmhuis in Venlo, waar we toevallig ook Der Himmel über Berlin zagen.

  We waren zestien en ik denk dat we sindsdien voorgoed van pubermeisjes in melancholische trienen zijn veranderd.
  En het is nooit meer goed gekomen, gelukkig.

 4. Misschien wel mijn lievelingsfilm. In elk geval top drie. Fijn te weten dat ik ‘m nu in huis kan halen. Goeiekoop. Ik moest ‘m ooit nog huren bij de Cinematheek (toen nog op Stijn Buijs) op video als import uit USA en toen heette ie – met gouden letters – ‘Wings of Desire’. Dat ben ik altijd verschrikkelijk blijven vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s