Buurman, wat ziet ik nu?

In mijn wijk – Bottendaal – stond vroeger een fabriek, de Dobbelmanfabriek. Helemaal in het begin van mijn Nijmeegse jaren heb ik daar ooit de Wintertuin Koninginnenacht gevierd. Daarna werd het afgebroken.

Toen ik laatst foto’s maakte voor dit boekje, zag ik dat ze echt een heel eind waren opgeschoten met de bouw. Opeens stond er een hele rits huisjes en een appartementencomplex. Ik ben niet gewend dat bouwgrond zo snel verandert in affe huizen.

Toen ik gisteravond – naar aanleiding van dit liedje – mijn buurt ging verkennen met behulp van Google Maps, heb ik het raadsel echter opgelost. Op onderstaande foto is gewoon duidelijk te zien dat het hele project door een gigantische reus in een grijze overall is uitgevoerd.

Reus bouwt appartementencomplex

Overigens ben ik er nog niet over uit of er nu een buitenproportionele pinguïn betrokken was bij de bouw.

3 thoughts on “Buurman, wat ziet ik nu?

  1. Mijn multi-interpretabele magnum opus komt er uiteraard ook nog aan. Ik denk dat ik de buitenproportionele pinguïn maar een hoofdrol ga geven daarin.

  2. Oh dit doet me heel erg aan een videoclip denken, maar ik ben een beetje vergeten welke. Goed verhaal, ik weet het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s