Hoe de focus?

Foto’s. Ik was namelijk in Gent. En terecht. Een toffe stad om een weekend door te brengen, zoveel kan ik u verzekeren. Je mag wel even dubbelchecken of het hotel je boeking heeft opgeschreven. Wacht… Triplechecken is beter. Ik had twee keer nagevraagd en toch zaten we bij aankomst zonder hotel. Ik zal daar niet over uitwijden, omdat dankzij mijn lief alles een goed einde had en we mochten genieten van dit uitzicht

Dit was er nog meer:

De reden dat ik in Gent was: de Schrijfdag van Creatief Schrijven. In mijn hoedanigheid als hoofdredacteur nam ik zitting in een panelgesprek, waarin ik me onsterfelijk Nederlands maakte. Er kwam een vraag naar het waarom van ons formaat (om en nabij A5). Toen ik daarop antwoorde dat A5 enveloppen goedkoper waren (ik had geen echt antwoord), speelde ik de vooroordelen van de zuinige Nederlander natuurlijk in de kaart. Achteraf had ik beter kunnen zeggen dat proza makkelijker leest in kleine kolommen.

De bloemetjes voor ‘Het waterhuis aan de bierkant’, alwaar men 150 verschillende soorten bier kan proeven of in een bootje kan stappen om over de twee rivieren van Gent te varen.

Dan kom je uiteraard langs de Oude Haven, waar jongeren zich en masse verzamelen om al dan niet geestverruimende middelen te consumeren aan het water.

En langs kasteel Gravensteen.

Gent heeft ook gevels die zich perfect lenen voor vissenoogfoto’s.

Zo bijvoorbeeld ook in België

Ik mag dat;
dat er overal leven bezig is,
zelfs maar net voorbij
waar ik kan kijken.
Zo bijvoorbeeld
in de huizen achter mij en
in de kamers een verdieping lager;
in kloosters als in bordelen.

Dat het om het even waar,
zelfs de donkerste plek
rond het gat in je hoofd…

Dat het doorgaat.

De titel van dit bericht is overigens afkomstig van het meisje. ‘Hoe de focus Willem Sjoerd?’ Het viel ergens naar aanleiding van een stuk van WS op de eerste avond Literaturjugend, waarover later – veel later – meer. Eerst nog even een rolletje laten ontwikkelen. Aju en een fijn weekend!

10 thoughts on “Hoe de focus?

 1. Ahh, die laatste foto is kickass!
  En oh? Een rolletje laten ontwikkelen? Toevallig geschoten met de SRT-101? :D
  En ja, ik loop achter met blogs checken… De afgelopen berichten zullen nog door mij bezocht worden! Lekker anachronistisch.

 2. Ben blij dat de poem hier staat. Erkenning, je begrijpt wa’k bedoel.
  Hoe de focus klinkt goed.
  En de foto’s zijn gaaf, bijv. nr 3. Neem je ‘m woensdag meej?

 3. @ Suzan: het rolletje van de SRT-101 is nog niet vol, maar er zit er dus wel al een in. Nog een stuk of tien foto’s… Maar dat stelt allemaal niet zoveel voor: vooral proefjes om aan de camera te wennen.

  @ het meisje: niet letterlijk. Het was ‘Willem Sjoerd, hoe de focus… [krekels en tumbleweed] loopt’ of zoiets, waarop Frank meteen: ‘Hoe de focus Willem Sjoerd?’

  @ Willem: Het is niet allemaal Theo Nefast dat de klok slaat. Je begrijpt wat ik bedoel. Woensdag is mijn fisheye van de partij!

 4. Blij dat mijn favoriete stad (tja, ik ben eigenlijk Antwerpse en behoorlijk overspelig) je warm ontvangen heeft op de Schrijfdag. Wou er zelf graag bij zijn, maar liep de liefde achterna in Amsterdam.

  greetz
  Marie

 5. Pingback: Ongevraagd Advies #6: A Summer In The Park « De Nieuwe S

 6. Pingback: MAZ elf « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s