Enkele notities bij alles

Mensen die naar Amerika als ‘de States’ verwijzen en zelf niet uit ‘de States’ komen, moeten worden… enfin, u kent het procedé.

*

Medewerksters van (stations)boekhandels (in Nijmegen) zouden wat selectiever mogen zijn wat betreft tegen wie ze zeggen: ‘Het is hier geen bibliotheek. Even bladeren mag, maar als u het wilt lezen moet u het afrekenen.’ Ze zouden daarbij ook de mensen recht in de ogen moeten durven aankijken. Het is hier geen crèche.

*

Mensen die de boekhandel als bibliotheek behandelen, zouden zich wat strategischer kunnen opstellen. (Lees gerust: niet in de weg staan.)

*

Ik heb gejureerd bij de Kunstbende. Uiteraard in de categorie Taal. Uiteraard zitten daar meisjes bij waarvan je weet dat ze gepest worden. Ik wilde ze vertellen dat het wel goed komt. Dat al die eikels over een paar jaar in een vinexwijk wonen met een trut van een vrouw en jengelende kinderen. Dat het de buitenbeentjes zijn die leuke dingen gaan doen. Ik heb het niet gedaan. Bij deze: na de middelbare school komt alles goed. Echt waar. Behalve in stationsboekhandels.

*

Er lopen nog steeds mensen met Paul Frank T-shirts rond. Ik dacht dat ik daar duidelijk genoeg over was geweest.

*

De groentela is voor biertjes

14 thoughts on “Enkele notities bij alles

 1. Maak je niet druk, er ligt gewoon groente in de groentela. De groentela in kwestie was die van Ilonka tijdens de kopijvergadering.

  We kunnen er wel een taart in leggen morgen.

 2. Alsjeblieft, Dennis. Enige uitleg wat betreft het referen aan de VS als ‘de States’. Of ‘the States’, maar dat verschil hoor je nauwelijks. Behalve als ik het uitspreek natuurlijk. En daar heb ik me zelfs de afgelopen week nog schuldig aan gemaakt. Al dan niet in jouw bijzijn.
  Alsjeblieft, Dennis. Enige uitleg. Wat hangt mij boven hoofd mocht ik voornemens zijn wederom die (mis)stap te begaan?

 3. Ugh, ja, verkopers die je uit een boekenwinkel jagen mogen ze voor mij op de brandstapel plaatsen. Literatuur is een inherent traag medium, dus het proeven ervan evenzeer.

 4. Oeh, ik moest even bij mezelf te rade gaan of ik me schuldig maakte aan punt 1. Maar ik zeg altijd “VS”. Is dat ook irritant? Ik vind het persoonlijk irritant als mensen het over de VS hebben en het Amerika noemen. Da’s een continent, geen land.

  Ik word altijd een beetje nerveus als ik sta te bladeren in boekhandels, want ik weet niet waar de grens ligt! Flitsende oogjes en klamme handjes krijg ik ervan.

  En het laatste punt… JA! Dacht ik ook! Verdomme.

 5. De VS mag, maar Amerika ook. Europa is ook een continent, maar je mag toch gewoon ‘Europa’ zeggen. Dus mag je het continent Amerika best ‘Amerika’ noemen. Zolang je maar niet ‘de States’ zegt. Want dat – en alleen dat – is irritant.

 6. Ja, maar ik had het dan ook over de mensen die het land bedoelen en niet het continent! Anders is de benaming Amerika natuurlijk wel correct!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s