Nijmegen City Guide

Afgelopen vrijdag werd de Nijmegen City Guide gepresenteerd. Een soort Lonely Planet, maar dan voor Nijmegen…en niet van Lonely Planet, maar van de Wintertuin. Ik heb daarvoor een stuk over de hoogtepunten uitgaan, eten en cultuur geschreven. Zeg maar de dingen des levens.

Ik maakte vrijdag hier en daar wat foto’s, met mijn nieuwe lens. Ik heb namelijk een Canon 55 50 mm f/1.8 lens gekocht. De lens die Suzan mij – na zowel artistieke als budgetaire afwegingen – had aangeraden. Een advies waar ik nu al blij mee ben. Ik moet nog even de kneepjes leren, maar ik heb vrijdag al een test-run gemaakt.

Net na de levering ontstond een kringetje van jongens en van meisjes:

In het midden en het grijs (en met grijns) ziet u Jos Lenkens, redacteur en vormgever van het boekje. Vlak daarna was de presentatie al. Meesterplanning. Ook een beetje een stressplanning, maar vooral.

Redacteur Bob ‘Kleine geitjes hou je toch’ Geurts van Kessel. Daarna was het echte feest, terug op kantoor.

U ziet Willem en de sporadisch op dit weblog reagerende Hilde. Willem gaat altijd net een beetje voorover leunen als hij in een gesprek verloren raakt. Dat is best schattig. Er werd bedankt, gespeecht en geklapt:

Correen ‘Dorreen’ Dekker en Frank ‘Ome Frans’ Tazelaar. Twee andere redacteuren die flink wat nachten slaap hebben gegeven aan dat mooie boekje.

Bob doet kleine geitjes na (of zo) en Monique en Wendela klappen (klik). Er werd ook nog nageborreld. Er werd voornamelijk nageborreld. En het was gezellig.


Ik kan het niet bewijzen, maar ik weet zeker dat het hier om het laatste flesje Warsteiner gaat.

Ik zweer het: net onder de rand van deze foto had Kim een ‘Will pose for beer’-bord vast.

Huur mij te nimmer in als caption writer.* Dat was het voor vandaag.

* Jos kunt u overigens wel inhuren. Die is daar bedreven in.

11 thoughts on “Nijmegen City Guide

 1. Willem is niet ´best´ schattig, maar ´heel´. Maar dat mag ik vast niet openbaar maken.

 2. ik gier het uit!
  zeer vermakelijk sfeerverslag. Applaus!

  en ik ben best een boel trots dat
  ik een steentje heb kunnen bijdragen
  aan de gids.

  Heeft iemand al opgemerkt hoe fijn ‘ie
  in de hand ligt? als een lekker wafel.

 3. Ja, ik ga altijd in een gesprek verloren. Daar doe ik het voor. Toch nog een beetje oude Willem.

  En hij ligt lekker, boksie, heel lekker.
  Alleen dat van die Keizer Karel snede, dat geloof ik niet zo. Wie heeft dat dan bedacht?

 4. ‘de een stuk over de hoogtepunten’? Wat zijn wij toch productief als we tegenover elkaar aan onze laptops zitten te werken…..

 5. Haha! Ik zat laatst met Noor te skypen (een vriendin die nu in Damascus zit) en vertelde dat ik ging verhuizen blablabla. Nou het kwam erop neer dat we vonden dat ik een Lonely Planet van Nijmegen nodig had als ik tijdens de zomerfeesten met mijn backpack als toerist langskom. En kijk hier! Ik word gewoon op mijn wenken bedient.

  En je hebt toch zeker de 50/1.8 gekocht? Niet een 55?
  Leuke foto’s hoor, fijn dat er iemand naar me luistert en mijn adviezen opvolgt en zelfs me ook nog publiekelijk bedankt. Het flesje Warsteiner foto vind ik echt heel tof. Evenals de laatste!
  De derde foto vind ik ook heel mooi – merk je de extra lichtopbrengst van de 1.8 in dat soort omstandigheden?

 6. Er staat 55 hoor! En technisch gezien, met de cropfactor en zo, is het natuurlijk eigenlijk een 80 mm, weet ik van jou. Die extra lichtopbrengst is echt te gek. Het scheelt echt een hoop.

  Nummer 3 was lastig. Er was daar alleen maar rood licht. Met photoshop heb ik het er een beetje uitgekregen, maar dan wordt het al snel onnatuurlijk. Nog een beetje oefenen. Of handmatig witbalansen.

 7. Hè? Echt waar, joh? Naar mijn weten heeft Canon helemaal geen 55mm lens in het assortiment. Is het niet de doorsnede van de lens, zodat je weet welke maat lensdop je nodig hebt?
  Of… heb ik het gewoon verkeerd? (Laat het niet zo zijn!)

  Ja, dat witbalansen… mijn god, wat een worsteling is dat.

 8. Ik heb op de gemeentecite (www.nijmegen.nl) nieuws over het `City Guide Nijmegen’gelezen en dat die € 10,- kost.

  Omdat jullie zo te zien deze al hebben en ik vanwege de busstaking nog niet weg ben geweest, alleen voor de supermarkt.

  Vraag ik mij af: waar kunt u de `city guide Nijmegen’ kopen?

  Kan ik die aleen bij de gemeente kopen?
  Of kan ik hem ook bij winkels zoals de Primera en de Bruna kopen?

  Graag bedankt indien u antwoord geeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s