Hoe een literair collectief overlijdt

Oscar tekende een keer niet pieces op alle papiertjes die hij kon vinden. Boris probeerde geen indruk te maken met zijn imposante muziekcollectie. (Werkelijk alles heeft die man) Ik maakte voor de uitzondering geen flauwe grappen en Bert… Bert was grotendeels zichzelf. Een eiland die man, hoewel die ander weer zo heet, enfin…

U moet weten: gisteravond overleed Literair Broederschap de Mugwumps. Ongeveer vier jaar is het monster geworden, voordat het het ondermaanse voor het hemelse verruilde. Vier jaar op elkaar bitchen, zeggen dat die ene komma niet goed staat, door opnames van de ander heen blèren en samen op een podium de clown uithangen. Dat is over. De Mugwumps zijn niet meer.

Op 30 september is de avonddienst, waarschijnlijk in de ndrgrnd in Nijmegen. U bent allen van harte uitgenodigd om uw laatste eer te betuigen. Er zal een condoleanceregister aanwezig zijn en grafredes uitgesproken worden. Na afloop zal er een koffietafel zijn, maar dan met bier in plaats van koffie en een dansvloer in plaats van een tafel en met de nodige plaatjes om u uw rouw te doen vergeten.

Ook kunt u een gedeelte van de inboedel aanschaffen die avond. Bij het overlijden lieten de Mugwumps een stapel boekjes na, getiteld likdit. De boekjes worden voor € 7,50 verkocht en de opbrengst gaat naar de nabestaanden, te weten Bert, Boris, Oscar en ondergetekende. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn bij de plechtigheid kunt u een likdit bestellen voor hetzelfde bedrag en u hoeft niet eens verzendkosten te betalen. U stuurt simpelweg een mailtje naar likdit [apestaartje] denieuwes.com met uw bestelling en ontvangt nadere instructies over de afhandeling.

We zullen ze missen.

P.S.: Voor de (drie) mensen die likdit reeds voor € 10,- gekocht hebben: jullie worden op de plechtigheid gecompenseerd met een gratis biertje.

12 thoughts on “Hoe een literair collectief overlijdt

 1. Kopop. Er zijn plenty more LB’s in the sea, dat is een <3 onder de riem, moet je begrijpen. Enfin. Dat is een goede manier om een regel mee af te sluiten. Met enfin.

  Oja. De Duvel is in de bonus deze week.

 2. @ WS: You don’t say.
  @ Saskia: Wat betreft ‘wat nu?’. Er gaan geruchten dat er in de nieuwe Plebs een artikel gaat verschijnen over het verleden, de dood én de toekomst van de Mugwumps.
  @ Willem: Dat biertje zal voor je klaarstaan.

 3. o.k. dan wordt het voor mij toch eens tijd om in de wederopstanding te gaan geloven. dat schijnt het leven een stuk aangenamer te maken, zeggen de deskundigen.

 4. Ah, mijn oprechte deelneming! En veel sterkte aan de nabestaanden gewenst.
  Tot mijn grote spijt kan ik denk ik niet bij de uitvaart zijn. Want ik heb op dinsdag en woensdag vroeg college. Kijk, de donderdag en alles kan ik gewoon overal waar ik wil (Nijmegen inclusief) doorzakken, maar de dinsdag gaat niet helemaal lukken… Bah, daar gaat mijn goeie voornemen om een leven in Nijmegen EN Rotterdam te hebben. Beetje jammer.

 5. @ Maarten: komt eraan.
  @ Suzan: helaas is het een beetje lastig om aan een leuke plek te komen op een donderdag zonder je blauw te betalen. Vandaar de dinsdag, vandaar de ndrgrnd.

 6. Ja, daar was ik al bang voor! Ach, toch maar afwachten totdat er weer eens iets op de wo, do, vrij, za en/of zo is! ;)
  Voel je je alweer wat beter vandaag? Jammer dat je er gisteren niet bij was!

 7. Wat jammer, wat jammer. :(
  Ik kom in ieder geval graag afscheid nemen (niet dat ik houd van afscheid nemen, dat ik dát graag kom doen – maar dat begrijp je) en likdit mee naar huis nemen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s