Onder u, ook wij

Elke drie dagen moet Maarten met vingerhoed naar een nieuw hotel. Je kunt de roomservice altijd maar bepaalde tijd buiten houden. Hij naait zijn deken aan drie kanten aan de overtrek; stapt in het uitvergrote borstzakje en klemt zijn armen als een penclip eromheen.

Ralf woont zowat in de Gamma, waar de gangpaden genummerd zijn. Het leven is er simpeler: een M6-moer past op een M6-bout, verpakt per twaalf. Hij noemt dat ‘subtiel’. Hij vindt troost bij (gangpad 16) kliklaminaat en (34) bisonkit, zijn kamer behangen met meetlintjes.

Voordat ze de deken optilt doet Maaike haar brace af, om nog één keer sekssymbool te zijn. Ons geheugen speelt haar parten en bovendien klonk seks nog nooit naar klittenband. Het doet ons denken aan ons eerste paar schoenen en met een rare kronkel aan onze communiefiets.

Mark44 is uiterst precies op de verkeerde momenten. Adequaat, maar ongepast, helpt hij alles met één schot naar de kloten. Zijn neus oogt bot van de keren dat hij tegen de muur op rende. Hij ontploft altijd net na de impact, wat steeds weer een verassing is. Na afloop helpen we hem zichzelf op te rapen, 154,6 kilo.

Uw architectuur vonden we al oppervlakkig voordat er sprake was van ruimtegebrek. Toen uw bouwtekeningen blauwdrukken werden en uw blauwdrukken wiskunde. Toen we wel naar binnen, maar nergens zitten mochten. Toen u zei ‘gereserveerd’ en wij wisten dat dat geen mededeling, maar een uiterst adequate beschrijving van uw karakter was.

Wij zien uw stoepen en verkeerslichten wel, maar we geloven er niet in. U stuurde ons de straat op en daar krabt de slaap ’s nachts aan onze ogen, jeukt het grijs aan onze botten, slepen we onze benen steeds weer een straat verder.

Ik ben hier graag, maar er nooit helemaal bij. Ik kan geen namen onthouden, maar praat daar geschikt omheen. Ik heb een ambivalente knik die ergens tussen ‘het ga je goed’ en ‘sodemieter op’ in zit.

Dit stuurt recht af op hoofdpijn.

12 thoughts on “Onder u, ook wij

 1. Fraai weer, past in de Anna-reeks. Of heeft in elk geval dezelfde toon en stijl. Een mooie afrekening op de doe-het-zelf-klussen-wereldje. Tenminste zo zie ik het (graag).

 2. Weer allemaal treurende gezichtjes! Volgens mij ligt het niet aan de tekst inhoudelijk, maar gewoon aan jouw persoon.

  Oe, wat een matige bitch-slap. Of zoiets.

 3. Je bijvoeglijke naamwoorden kies je dan wel weer zorgvuldig. Die toon en stijl noem ik vanaf nu dan maar mijn toon en stijl, anders kom ik nooit meer van Anna af.

 4. Zo zijn gaan er dagen voorbij zonder een enkel verhaaltje van DG – en verfoeide en dorre dagen waren het – zo lees je er een stuk of tien.

  En dit, was dit nou een mozaïsch en prozaïsch werk? Kan iemand me trouwens een Heimlichje geven?

 5. Laat je niet van de wijs brengen, ik vind het mooi hoor daar niet van, maar het benoemen lukt me minder.

 6. Mooi, mooi, mooi! Kan er niet veel meer over zeggen. Idd de absurdistische toon kan mij zeer goed bekoren!
  Leuk dat de foto die ik van je gemaakt heb trouwens ook op je biografiepagina staat! (En ik moet stiekum wel een beetje grinniken als ik bedenk dat jouw persfoto gemaakt is toen je een beetje stoned was :))

 7. Die foto zit ook in de mugwumps-afscheid-film die ik gisteren met Oscar heb gemaakt. Overigens zit daar nog een foto van mij tussen die jij gemaakt hebt. Enfin. Je zult het wel zien. Die film komt vast op YouTube na de 30e.

 8. Pingback: De Kolchoz « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s