Tommy

Tommy wil graag barman worden. Hij kan zich optrekken aan zijn taphand, ijs crushen met de andere en hij spoelt met een gemiddelde van tweeënveertig glazen per minuut. Tommy heeft een legioen aan T-shirts met grappige teksten erop klaarliggen, plus drie Levi’s en een riem met noppen erop. Het dienblad zit hem als gegoten. Hij heeft al weken een theedoek nonchalant in zijn riemlus hangen en de eerste ontwerpen voor zijn tatoeages getekend.

’s Ochtends oefent hij zijn gezicht, overdag bekwaamt hij zich in koetjes en kalfjes en voor het slapengaan zegt hij een rozenkrans aan cocktailrecepten op.
Wat nog mist zijn zonwerende gordijnen en oordopjes in het medicijnkastje.

9 thoughts on “Tommy

 1. Cryptisch Inghels, cryptisch. Maar een Hooiman? Ik weet het niet. Dan moet je wel van heel goede huize komen.

  Tommy is overigens lichtelijk gebaseerd op de bierschenker op OV, in de Billabong. Wellicht zal ik ook een anekdote verzinnen over de portier. Hoewel ik er dus laatst al één gehoord heb, een echte. Enfin, u ziet het wel.

 2. ‘lichtelijk gebaseerd op..’?

  maar ik kén Tommy! ik zal hem attent maken op deze blog, dat vind hij stoer.

  zat met de eenna laatste regel te worstelen; zou eerder geneigd zijn ‘het’ voor slapengaan te lezen maar dat is een kwestie van voorkeur. ‘een rozenkrans cocktailrecepten’ hikt bij mij wel behoorlijk. ik dacht ‘een’ weg of ‘recepten’ in enkelvoud, óf … ik lees gewoon verkeerd.

 3. Het is aangepast. Voornamelijk slordigheidjes. Ik heb ‘aan’ tussengevoegd na ‘rozenkrans’, volgens mij is het nu wel helder. Loopt ook iets lekkerder, alleen de alliteratie is wat minder hard nu.

  Bedankt!

 4. Ik ben toch benieuwd wie het dan was. De barman die mij hielp was wel aardig. En verder ken ik een van de Billabong-barmannen een beetje, maar die was er die avond niet.

  Riemlus vind ik een bijzonder woord. Ik gebruik het nooit, heb het ook nog nergens gelezen geloof, maar toch weet ik precies wat je bedoeld.
  Is dan ook niet zo moeilijk…

 5. Een geweldige scene in de Virgin Suicides is als een van de jongens uit wanhoop of uit overmoedigheid de moeder van de meisjes probeert te versieren door haar te complimenteren met de door haar gebakken taart. Tenminste, zo geloof ik dat het was.

  Maar dat terzijde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s