MAZ elf

maz-elfAls ik vroeger tegen mijn vrienden had gezegd dat ik ooit op de voorkant van een glossy tijdschrift zou staan, hadden ze waarschijnlijk gelachen en elkaar overtuigd van het tegendeel aangekeken. Maar de dag is dan toch gekomen: vandaag viel MAZ elf door de brievenbus. Ik had het tijdschrift een keer eerder gezien, toen ik in Gent op uitnodiging kwam spreken over ORP. Ik had me toen voorgenomen om eens iets in te gaan sturen, maar werd niet helemaal wijs uit de site en verloor het tijdschrift een beetje uit het oog. Totdat Vicky Francken me mailde om te vragen of ik niet iets in wilde sturen. Hoewel ik de laatste tijd heel hard loop te roepen dat ik geen dichter ben, heb ik me toch door Vicky laten overhalen drie gedichten in te sturen. En ik ben blij toe, want het is een mooi tijdschrift en mijn Uw bouwen mag het omslag sieren. Op de binnenkant van dat omslag staan Nachtrit en Alleen als. Verder staan er in dit nummer zo’n vijf gedichten van Maarten (die maar liefst vier pagina’s daarmee beslaat), vier gedichten van en een interview met Tsead ‘for president’ Bruinja en een essay over Peter Terrin, Raymond Carver en Edward Hopper. Dus ren naar een van deze boekhandels en lees.

O ja, en bedankt Vicky, voor de aansporing!

11 thoughts on “MAZ elf

 1. De cover toont veelbelovend. Ik moet weer naar Antwerpen om m’n postbus te legen. Net zoals het nieuwe DBH nummer. Inderdaad een goed begin!

 2. Pingback: Maarten Inghels | De Brakke Hond nr. 101, Met Andere Zinnen nr. 11

 3. blijf jij gerust denken en roepen dat je geen dichter bent, wij weten wel beter.

  mooi begin van het jaar maar dat verschoont je niet van de taak om flink door te schrijven. dit schept eerder verplichtingen; je hebt ons de worst nu eenmaal voorgehouden…

  gefeliciteerd!

 4. Dennis, allemaal leuk en aardig, maar als jij geen dichter bent, kom ik uit Amsterdam.

  (qua moeilijk doen over wie je bent en wat je doet pas je al helemaal bij het dichtersgilde ;) )

 5. Nou ja, sinds ik roep dat ik geen dichter ben, gaat het allemaal wat lekker. Maar even serieus: ik zie mezelf gewoon nog niet 123 een bundel met gedichten vullen waar ik helemaal achter sta. Ik zie me eerder een bundel met verhalen vullen waar ik helemaal achter sta. Vandaar. Het wil allemaal niet zeggen dat ik geen gedichten meer ga schrijven, daar ben ik dan weer te eigenwijs voor.

 6. Oh geen dank voor de aansporing, maar dank voor jouw invulling! En of je een dichter bent, trouwens. Misschien wel stiekem.

 7. Lauren,My condolences on the loss of your mohter. Last weekend was the anniversary of both my parents’ deaths, so I understand that loss too well. I read your poem and thought it beautiful and poignant. For those of us lucky enough to still have the gifts of sight and sound, it’s hard to image what life would be like without them and how we would go on if they were taken from us, but I believe in the end we have no choice but to endure the best we can and try to focus on the blessings we still have. Thank you so much for reading and enjoying my poem.Elise

 8. Habe mir unle4ngst das Album “Radio Songs” von Robin & Linda Williams gekauft, auf dem sich Liveaufnahmen aus den leetztn Jahren von PHC finden. Sagenhaft gut. Findet man bei Glitterhouse z.B.

 9. Nu is er alleen nog de sitlte, het verdriet en de pijn.Vertrouw: het zal niet altijd zo zijn.De diepste wond wordt verzacht door de tijd.Maar de herinnering aan hem houd je. Die raak je niet kwijt.Wij wensen jullie veel kracht toe bij het verwerken van dit verlies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s