De boel de boel

Drie dronken hufters en heel wat biertjes later, luister ik naar het verhaal van nummer vier. Hij zegt veel, onder andere dat hij ook geen idee heeft waarom ze zo bokken, maar dat er ook heel wat mis is. Dat iemand het moet doen, waarbij ik mezelf betrap bij het denken van ‘ik niet’. ‘Je denkt te veel’, zegt hij daarop, hij stroopt zijn mouwen op. Ook heeft hij veel over kaas te vertellen, meer dan ik begrijp. Ik wil op mijn horloge kijken, maar was nog nooit iemand die dingen demonstratief doet.

Dus ik blijf zitten, de kruk en mijn kont langzaam hardhout, mijn hoofd drie bier en vier hufters te veel. Ik zeg dat bijna alles wat wij hebben op de computer aangesloten kan. Hij haalt zijn schouders op. “Aansluiten wordt overschat”. Bier vier te veel vraagt om een wc-bezoek. Ik zit sluitingstijd uit en loop langzaam naar huis.

Ergens onderweg brandt schenkt iemand zich een drankje in onder het gelige licht van een afzuigkap. Ergens anders en vooral later ligt een kussen niet lekker, maar verslaap ik me desondanks toch.

One thought on “De boel de boel

  1. “Ik wil op mijn horloge kijken, maar was nog nooit iemand die dingen demonstratief doet.” Daar moest ik hardop om lachen! Erg leuke en herkenbare handeling (of afwezigheid ervan). Voor mijn gevoel klopt het woordje ‘nog’ in die zin niet, maar ik heb hem een paar keer overgelezen en het heeft wel wat.

    “Ergens onderweg brandt schenkt iemand zich een drankje in onder het gelige licht van een afzuigkap.” Maar die zin moet geloof ik wel even herschreven worden.

    Maar heel fijn stukje in z’n geheel – heel erg jouw stijl: beetje vervreemdend, beetje herkenbaar. Nu heb ik spijt dat ik zo lang mijn Google reader genegeerd heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s