Startkabels

Print

Een paar keer per dag herhaalt hij het woord ‘startkabels’, alsof het een mantra betreft. Er zijn steeds meer dingen die hij niet begrijpt. Hij staat vaker dan vroeger voor zijn magnetron te wachten. De missende wenkbrauw tekent hij ’s ochtends met potlood terug. Toen nog zijn vrouw vond precies de juiste kleur. Van ver, in het halfdonker of na verloop van tijd valt het verschil in textuur niemand meer op en alles ligt op loopafstand. In zijn stamkroeg zijn de grappen langzaamaan gaan liggen. Hij is nog de man in de hoek en hij begrijpt: zolang hij de man in de hoek is, zal hij ’s ochtends zijn wenkbrauw tekenen, op de magnetron wachten en blijft de auto afgedekt op straat staan.

4 thoughts on “Startkabels

  1. ja, mooi hoor Dennis.

    deze regel:
    “Toen nog zijn vrouw vond precies de juiste kleur.”
    lijkt iets te missen of misschien mis ik wel iets.

  2. Oeh, deze doet het niet helemaal voor mij – iets tĂ© vervreemdend denk ik. Vraag me wel af waar je het vandaan trekt hoor, zo die huiselijke absurditeit! Vind ik wel knap.

  3. Heb de laatste tijd niet veel kans geizen om te bloggen en ik zie dat ik een aantal mooie creaties van je gemist heb. Je hebt ook o.a. de mooie producten van SU ontdekt. Ik wens je een gezond en gelukkig 2013. Groetjes Yolanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s