Sneakers

Er zijn tijden dat we ons willen vastketenen
aan deze plek tot we weer in onze moedertaal
denken, al komt dat zelden voor. Meestal worden
we al richting straat wakker, onze kleren langs
het bed geplooid. De deur nog open van vannacht.

Onze sneakers zijn gemaakt voor korte afstanden
en toch trappen we er de stad mee plat, lopen we
om, om tegen een blikje te schoppen. Vooral bij
halve liters; altijd richting om het even welk
object. Onze ogen een tel vol opzet.

Er zijn dagen dat we een vaderfiguur in iedereen
zien en dan weer alleen in hem en ondanks alles.
Er zijn hier genoeg verhalen en op elke hoek
kun je eten. Onze voeten veren vol vertrouwen.

Wij zijn een soort pact, ik en dit meervoud en
ons lopen is alles wat we hebben.

7 thoughts on “Sneakers

 1. Bon!
  Zag nog wel een ‘waker’ die volgens mij ‘wakker’ moet zijn.
  Vraag me weleens ook af of je je thema ooit beu wordt. Kan me voorstellen dat sommige lezers het nu wel weten. Maar aan het plezier en het enthousiasme dat van deze gedichten afspat denk ik dat er nog heel wat in dit thema gaan komen.

  ‘Er zijn dagen dat we een vaderfiguur in iedereen zien en dan weer alleen in hem en ondanks alles.’
  Vind ik een verrassende zin, niet van jou verwacht. Misschien een aanknopingspunt voor een nieuwe richting, waarmee ik niet wil zeggen dat je van het stadsthema weg moet. Maar binnen een stad zijn veel richtingen.

 2. Yep, indeed. Wakker. Aangepast. Slordig, slordig. Wat betreft het thema: tja, ik weet het niet. Ik heb het idee dat de stad zelf wel wat meer decor vormt nu, waar ze eerst vooral het onderwerp was. Zoveel ‘lezers’ zal ik nu ook weer niet hebben. Ik speel met het idee een bundel samen te stellen en dan is thematische eenheid niet per se een euvel.

  Die zin is inderdaad een wat nieuwere stijl. Ik speel iets meer. Het is een beetje als ‘kort, korter, kortere rokken’ in Acht tot tien werkdagen, dus helemaal nieuw is het niet, maar ik zing wat meer nu, dat is waar.

 3. Ik krijg geen genoeg van het stadse thema. Maar ik krijg dan ook niet genoeg van de stad überhaupt.
  Ik vergeet de hele tijd om de titels op blogs te lezen, heel suf. Maar vond deze titel verrassend op een bepaalde manier. Het impliceert dat het om de sneakers gaat, maar dat gevoel had ik helemaal niet. Goeie manier om met conventies te spelen. En ik las hem daardoor nog een keer.
  Ja, misschien ga ik deze wel uitprinten en op mijn muur hangen – krijg er een heel prettig gevoel bij!

 4. Hey Suus! Bedankt weer voor je kleine tourtje langs mijn hersenspinsels. Word er altijd blij van als ik een mailbox heb waar ongeveer zes keer commentaar van jou staat. :D Sneakers, tja. Eerst heette dit ding ‘de wetten van wezen en derden’, maar dat was me toch te pompeus. Eigenlijk vind ik het vooral stoer om een gedicht met de titel ‘sneakers’ te hebben. Bedankt voor al je commentaren weer!

 5. Hi do you have any t-shirts coming up for sale in the near fuurte? Saw one on Todd Carmichael on Dangerous Grounds that was really cool and wondering if it would be for sale to consumers at all.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s