ANS & De Nieuwe Stad (1)

ANS-Online Een week of twee geleden drukte Willem mij al een exemplaar in de hand dat hij van de pallet voor het kantoor van het tijdschrift had gepikt. Dit weekend kwam ik de ANS echter ook tegen in verschillende kroegen en ik kan er dus vanuit gaan dat hij verspreid is. Dit jaar zal ik elke maand een plek vullen in het onafhankelijke studentenblad. De reeks is getiteld De Nieuwe Stad. Ik ga daarin schrijven over de publieke ruimtes en personen in de stad. De markt, de dakterrassen, de hosselaars, de dealers: een kleine staalkaart van de stad.

ANS verschijnt tien maal per jaar, telkens in een oplage van 10.000 exemplaren. Het blad wordt verspreid over de gehele campus van de Radboud Universiteit en op verschillende plaatsen in de binnenstad van Nijmegen. Neem er een mee als je in de supermarkt bent, lees er een in de refter om je eten wat smaak te geven of leg hem op de WC van je studentenhuis.

De eerste column hervat (noodzakelijk bij deze thematiek) een oud thema van me, de supermarkt. Je kunt de column ook online lezen.

4 thoughts on “ANS & De Nieuwe Stad (1)

  1. Woah, ja Ikea! Ik was laatst even met mijn paps daar om wat dingetjes te kopen en het was een tijd geleden dat ik er voor het laatst was geweest (jaaaren geleden). En ik kon er niet over uit. Gelukkig heb ik een hele lieve papa die graag naar mijn verwonderingen en uitspattingen luistert. Maar ik bleef maar door ouwehoeren over hoe vreemd het was dat je je huiskamer verlaat en naar een industrieterrein gaat om spulletjes voor diezelfde huiskamer te kopen in een grote loods waar heeeeel veel huiskamers opgezet zijn (met heel veel facades, heb je die “boeken” die in de kasten staan wel eens van dichtbij bekeken?). En dat door die huiskamers ongelofelijk veel mensen lopen, die elkaar allemaal negeren en langs elkaar heen leven. Om min of meer thuis dezelfde Ikea catalogus opzet in hun huis te hebben. Het blijft me uitermate fascineren.

    Ohhh… die Ikea toch. Maar ik zou niet zeggen Ikea > supermarkt. Ze zijn te verschillend om zo naast elkaar te zetten.

    Anywho… Om even terug naar deze blogpost te gaan… Ik was een tijdje geleden bij Joost en die had daar de ANS liggen en toen heb ik je column gelezen. En het er even met Joost over gehad. En we kwamen tot de conclusie dat dit een soort hele prettige middenweg is. Het is niet zo pittig als je wat meer literaire stukken, maar heeft toch duidelijk het Dennis stempel. Ik denk dat je dat heel goed gedaan hebt!

  2. Ja nu, ja wel, uhm… Ik vind het helemaal niet zo’n heel erg goede column. Het is nog te zeer een compromis. De volgende (oktober) vind ik al wat beter en ik ben nu aan die van november bezig en die wordt weer wat beter. Ik heb me voorgenomen om deze tien columns te gebruiken als een soort van speeltuin, experimenteerplek. Ik wil graag kijken wat ik in die vierhonderd woorden kan doen. Bear with me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s