Stijl

Er lijkt een storing op de lijn te zijn. De manier waarop ze woorden uitspreekt, heeft wat weg van hoe je iemand neersteekt. Van een afstand is ze vooral kwaad om het feit dat haar haren niet in de krul blijven die ze er met haar vingers in draait. Voor straf verbuigt ze de puntjes.

Ik weet niet of ze naar buiten kwam voor zon of voor de ruzie. Misschien is ze bang dat ze dingen breekt als ze binnen schreeuwt. Ik kan me voorstellen dat dingen breken.

Ze loopt het hele park door, misschien om te kijken waar ze het beste ontvangst heeft. Misschien wil ze hier overal eens geschreeuwd hebben.

Uiteindelijk ebt het weg. Dat doet het altijd. Ze hangt op. Morgen blijft ze binnen.

Maandag koopt ze krulspelden.

7 thoughts on “Stijl

 1. Zeer nice. Ik hou van de beelden die je hier schetst. ‘Ik weet niet of ze naar buiten kwam voor zon of voor de ruzie’, is een echte Denniszin.
  Het einde – de laatste twee zinnen – vind ik niet bevredigend. Misschien moet het heel anders zijn, over terugbellen ofzo?

 2. Het is alsof je, naarmate de tekst vordert, er meer in komt. De trein lijkt wat moeizaam op gang te komen. Ik heb wat moeite met de eerste regels omdat het de eerste regels zijn. juist ja, ik bedoel; ze krijgen voor mij hun juiste lading als ik herlees. of, wat ook heel goed kan, ik ben nog niet helemaal wakker. laat ik later nog eens terug komen.

 3. Het lastige zit hem voor mij in de eerste twee regels maar besef me ook goed dat het heel persoonlijk is omdat het niet helemaal aansluit bij mijn taalgebruik.

  Er lijkt een storing op de lijn te zijn zou ik vertalen in: er lijkt een storing op de lijn te zitten. (maar dat zal vergelijkbaar zijn met de oeverloze discussies die we hier thuis altijd voeren over wat juist is: wat is er op/voor tv?)

  En bij de tweede zin krijg ik door de vergelijking blijkbaar geen (juist) beeld:
  “De manier waarop ze woorden uitspreekt, heeft wat weg van hoe je iemand neersteekt.”

  maar als ik die regels niet laat storen blijft het een heerlijk stukje. wederom.

 4. Klinkt als een posh Anna! Maar meer de manier waarop je het neergeschreven hebt, in krulspelden herken ik Anna niet zo. Tenminste, ik vind haar geen type voor nep krullen.
  Vind het heel mooi dat je bijna 2 standpunten inneemt in dit stukje. In het eerste deel zie ik de ik-persoon aan de andere kant van de lijn. In het tweede deel zie ik de ik-persoon naar buiten kijken (misschien wel met een telefoon aan zijn oor). Fascinerend zeg ik je. Vind dit tof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s