Flux

Vermeld altijd:
1) Waar het is
2) Wat er is
3) Wie u bent

In principe weten wij dit (altijd) al, maar we horen het graag van u zelf. Het liefst in een overslaande stem. Deze drie, maar van deze drie het meest: wie u bent. Dit is geen oefening. Dat is het nooit.

Trouwens, paniek staat u niet. U hebt er het postuur niet voor. Wees gerust: uw lichaam kent de routines. U kent dat verhaal van het leven in een flits enzovoorts, maar de waarheid is veel kleiner. Alles wat u meemaakt zijn zware voeten op steeds de volgende traptree, uw klamme handen om de leuning en uw snelle hartslag. U bent nu heel dicht bij u zelf.

Maar u moet naar de uitgang.

Daar is een plek, waar we met zijn allen hebben afgesproken.

wattedoenGeschreven voor flux/s. Het gedicht is gebaseerd op de instructies bij calamiteiten (zie hieronder) die nog door de gebouwen verspreid hingen. De laatste drie regels op dat bord waren gewoon te mooi, te Burroughs. En heel erg Van Erkelens, ergens. Zo ontstond dit gedicht dan. De titel is voorlopig, suggesties zijn welkom.

One thought on “Flux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s