Het meisje dat de blues nog zingt

Niemand filmt dit:

Op het podium speelt een jongen verveeld op zijn gitaar; een pistool, een kogel en de moed verwijderd van zelfmoord. Hij vertelt zichzelf dat er eerst minimaal één legendarisch concert gespeeld moet worden en dat zal niet vandaag zijn. Voorzichtig zet hij een voet op de rand van een monitor.

Minder verveeld maar minstens net zo dronken, praten wij in het publiek over dat ene meisje dat de blues nog zingt. De voorlopige conclusie is dat de blues te weinig beat heeft. We hebben verstand van alles. Wie praten kan, kan zingen.

Onder ons zijn jongens die haar hebben dat lijkt te willen zeggen: ‘Wij zijn die jongens met dat haar.’ Aan hun armen hangen meisjes die vinden dat vooral hun vriend hen goed moet staan. Meer naar het midden toe mannen die vooral hun recht om (armen over elkaar) te staan waar ze willen uitoefenen, naast meisjes die zich te makkelijk bij de dingen neerleggen en schreeuwen van niet.

We worden sneller twintig, dertig, veertig. Een verhaal dat minder door onszelf dan door onze muziekcollectie verteld wordt. We denken in termen van soundtracks / doden de tijd met alternatieve montages.

De aftiteling wordt uitgesteld.
We wachten nog op een naam.

6 thoughts on “Het meisje dat de blues nog zingt

 1. “Onder ons zijn jongens die haar hebben dat lijkt te willen zeggen: ‘Wij zijn die jongens met dat haar.’ ”

  Dennis op zijn scherpst. En soms is het net alsof je al tachtig bent en dat is een compliment.

 2. Ik zag het ook even ja. Geen idee. Het was wel lekker old school, gewoon tekst zonder opsmuk. Nu is het weg. Het behang is terug.

  De tekst staat er trouwens nog steeds. ;)

 3. Woah, ik ben het met Bert eens. Moest de zin met (armen over elkaar) even 2x lezen, maar dat vind ik meer een plus dan een minpunt.
  En ik weet dat ik niet zo’n meisje ben: “Aan hun armen hangen meisjes die vinden dat vooral hun vriend hen goed moet staan.” Maar voelde me wel een beetje betrapt omdat ik ooit tegen iemand over mijn toenmalige vriendje heb gezegd: ik weet niet of ik hem knap genoeg voor me vind. (Waarop diegene antwoordde: jij bent knap genoeg voor jullie allebei – wat ik ZO ongelofelijk ad rem vond).
  Hoe dan ook – heel mooi stukje! Heel Dennis ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s