De cavalerie te fiets

Twee jaar geleden gaf ik samen met de ORP-boys een workshop creatief schrijven tijdens een alumni-dag van de faculteit Nederlandse Taal en Cultuur aan de RU. Wat later kreeg ik een mailtje van een van de alumni. Hij werkte bij een tijdschrift, De Wereldfietser, en wil de een poëziespecial daarvoor maken. Hij gaf aan dat er tot dan toe alleen maar reisverhalen in het tijdschrift waren verschenen en dat hij wilde laten zien dat je ook poëzie kunt schrijven over je fietsreis. Of ik bereid was daaraan mee te werken?

Twee jaar later dus, ligt er nu een editie van De Wereldfietser met gedichten over fietsreizen. Willy Verhegghe schreef een stuk over zijn liefde voor de koers, de poëzie en de popmuziek. Marjolein Pieks, poëziekoerier te fiets, werd geïnterviewd voor het nummer en schreef er een gedicht voor. Verder zijn er inzendingen te lezen van een hoop wereldfietsers.

Uw blogger (verre van een gepassioneerd fietser) schreef een stuk over het schrijven van poëzie. Dat kunt u hier lezen.

3 thoughts on “De cavalerie te fiets

  1. Ja, hij wilde het eigenlijk in onze tuin doen, die foto nemen, maar dat was me toch wat té intiem. Voor de niet-insiders: dit grote fallussymbool staat recht voor mijn huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s