Wintertuinieren

Vanaf morgen is het weer zover: vijf dagen lang Wintertuinfestival in het Nijmeegse, met wederom de mooiste muziek, de waarachtigste woorden en het vetste feest. Ik begeef me dit jaar voor het eerst niet op het podium (een uitzondering als presentator/interviewer daargelaten), maar zal vooral achter de schermen dansen. Mijn persoonlijke tiplijst:

De Wintertuincampus: om half twaalf interview ik Writer in Residence Ralf Thenior, daarna rennen we naar de Yurt om te luisteren naar de kersverse ORP-Hoofdredacteur Wout Waanders. Daarna drukken we ons nog dieper in de schapenvellen om te luisteren naar het meisje dat op woensdag Miranda July leest en de eenakter van Nasja Covers. Aansluitend is er een Masterclass van Torre ‘De Staat’ Florim en des avonds bezoek ik de colleges van Dries van Agt en Paulien Cornelisse. De avond sluiten we af met fijne plaatjes van DJ Kult-X.

Poetracks: De donderdag staat uiteraard weer in het teken van Poetracks, de fijnste pop-en-poëzieproductie van de lage landen met dit jaar Remco Campert in de hoofdrol. Vorig jaar leverde het al het schitterende Envoi van Absynthe Minded op. Dit jaar is belooft de lijst van artiesten ook veel goeds: o.a. Tom Pintens en Claw Boys Claw betreden de bühne. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar het optreden van Macronizm, de MC die mij Sage Francis deed ontdekken. Zijn versie van Camperts Jongeling deel 2 is hier al te beluisteren.

Nijmeegse Nachten I: Sowieso naar de eenakters gaan kijken! Daarnaast kan uw blogger u het bijzondere Oulipo, Tamango, Vlaamse Verzen en Meneer Zee aanraden. Daarna blijft u om met DJ Duo De Rotjes (Lucky Fonz III en Roos Rebergen) tot in de kleine uurtjes te dansen.

Nijmeegse Nachten II: Ik zou zeggen dat u weer naar de Writer in Residence komt, voor het tweede interview en de lezing die hij tijdens zijn verblijf schrijft over het festivalthema, maar ik begrijp dat we met het mooie Retorica!-programma een geduchte concurrent hebben. Goed nieuws: zowel de lezing als de retorica-toespraken gaan op papier verkrijgbaar zijn tijdens het festival. Misschien moet u daarom maar gewoon naar Andy & The Androids gaan. Daarnaast komt u uiteraard kijken naar de Stiftdichter en Meisjes die tekenen (Eva Mouton en Anne van der Sligte).

Zondag zwemmen we en maandag ben ik dan weer een jaar ouder. Dan is het tijd om een pistool te kopen.

2 thoughts on “Wintertuinieren

  1. Het is jammer dat ik jullie heb moeten missen, maar dat is het leven van een programmeur. Met festivals dan toch… We halen de gemiste gesprekken snel in. Nu is het tijd voor een winterslaap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s