Jij was zoiets als…

Even tussen de lijstjes door: foto’s!

Bekijk het hele album op picasa of een selectie op facebook.

In de Sperwerstraat is dit jaar een oude, vergeten begraafplaats gevonden. Stadsdichter Jaap Robben schreef er een gedicht over. Lees het hele gedicht op zijn website.

Een regel uit het gedicht brachten hij en vormgever Joeri van Putten aan op een muur in de buurt van de begraafplaats… in mos. Ik ging mee als fotograaf. Een papje van bier, yoghurt, meel en gemalen mos werd met stencils op de muur aangebracht. Binnen twee weken moet het zich vastgehecht hebben en verder groeien. Uiteindelijk zal ook die regel verdwijnen en een grote mosplek worden.

Om het er nu al enigszins acceptabel uit te laten zien brachten ze een laagje gemalen mos aan. Het bleek echter dat ze te weinig hadden en zo werd het woord ‘kwijt’ bekleed met mos dat ze op de locatie zelf van muren hadden geschraapt. Dit heeft als mooi neveneffect dat je dat woord pas van dichtbij ziet.

Naderhand wilden we nog een paar clean-ups doen met de stencils, maar dat werd voorkomen door twee dronken, grote mannen. Ze leken vooral boos om het feit dat we geen spuitbussen bij hadden.

5 thoughts on “Jij was zoiets als…

  1. Update voorjaar 2010:

    Het muurtje is zoiets als kwijt.

    Als gevolg van bouwwerkzaamheden is het muurtje met de mosspreuk afgebroken. De zin is met ander puin vergruisd en dient nu waarschijnlijk als fundament voor een nieuw aan te leggen weg.

  2. Pingback: Mijn mensen: Joeri van Putten/Rob « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s