Dennis auf Deutsch (nochmals)


Iets meer dan een jaar geleden trad ik voor het eerst in Duitsland op. Gisteren verscheen mijn eerste Duitse publicatie, en nee, niet in een literair tijdschrift. Dat zou zonde zijn. Het Spacemag van het Hamburgse Spacedepartment is namelijk een spannender periodiek, al is het maar door de zorg en moeite die er in de vormgeving wordt gestoken. Hun eerste editie (over shopping malls) maakte mij al fan. Toen kwam ongeveer een half jaar geleden de call for papers voor het thema “Gaffa Urbanismus”. Wie mij (en vooral mijn bewondering voor duct tape) kent, weet dat ik niet anders kon dan insturen. Zo geschiedde en met de mazzel die ik heb werd mijn verhaal Suffix meteen geaccepteerd.

Over de tweede editie van het tijdschrift:

Das spacemag #2 befasst sich mit einem multiurbanen Phänomen allgegenwärtiger Stadtproduktion. Gaffa Urbanismus ist ein gesellschaftsrelevantes Thema, das parallel zu konventionellen Stadtentwicklungsprozessen verläuft. Im Vordergrund steht dabei die Aneignung und Mitgestaltung der Stadt.

Das Heft präsentiert eine Zusammenstellung von unterschiedlichen Denk- und Handlungsweisen zum Gaffa Urbanismus. Es spiegelt dabei urbanistische, architektonische und ökonomische Sichtweisen ebenso wider wie künstlerische Positionen und persönliche Geschichten.

Gisteren werd het nummer in Hamburg gepresenteerd, waarbij de omslagen ter plekke van gekleurde tape werden voorzien. Het resultaat mag er zijn:

Ik ga een tent opzetten voor de brievenbus.

Hieronder een aantal voorbeeldpagina’s, waaronder de beginpagina van mijn verhaal.


(klik voor vergroting)

7 thoughts on “Dennis auf Deutsch (nochmals)

  1. Pingback: Presseresonanz spacemag #2 | space department | Ideen für Städte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s