It’s all gotta be non stop ad libbing…

De bundel is af. Althans: het manuscript is zo ver dat de keuze van de gedichten evenwichtig lijkt en ik niet denk dat er nog een gedicht uit of bij moet. Het heeft mijn hele planning van dit-voorjaar-gaan-we-keihard-een-roman-schrijven een beetje in de war gegooid. Ineens kwam er een dichtbundel en een hoop meer: ik ga een toetje schrijven, iemand wil mijn tussendoorproject wat serieuzer nemen en we gaan dus een film maken, er komt een expo in het voorjaar met Willem, Bert, Eva (en de rest) en ten slotte worden er plannen gemaakt voor een EP over stamgasten. Dit voorjaar lijkt het er helemaal niet op dat er keihard een roman komt.

Dus ik doe wat me het beste lijkt in dit soort situaties: ik schep er nog een klein project bovenop. Ik noem het project ‘april’. En het idee is heel simpel, en bovendien gestolen:

In my system, the form of blues choruses is limited by the small page of the breastpocket notebook in which they are written, like the form of a set number of bars in a jazz blues chorus, and so sometimes the word-meaning can carry from one chorus into another, or not, just like the phrase-meaning can carry harmonically from one chorus to the other, or not, in jazz, so that, in these blues as in jazz, the form is determined by time, and by the musician’s spontaneous phrasing & harmonizing with the beat of the time as it waves & waves on by in measured choruses.

It’s all gotta be non stop ad libbing within each chorus, or the gig is shot.

Jack Kerouac, Book of Blues

Dat lijkt me wel pretentieloos genoeg. Ik heb de kleine reporter Moleskine gepakt: ik ga de komende weken coupletten schrijven in Antwerpen, Nijmegen, Brussel, Eindhoven, Middelburg, Amsterdam, Oss en Den Bosch. Hiep hiep.

5 thoughts on “It’s all gotta be non stop ad libbing…

  1. Goed, die projecten. Blij dat het zo goed gaat met je.
    Enkel jammer dat de blues niet ook in Gent wordt geschreven. Maar dat komt er wel eens van. Ooit. Als je roman af is. :-)

  2. Ja, dat is inderdaad jammer, maar de blues doet Gent vast nog een keer deze zomer aan. Lijkt me namelijk nodig. Voordat alle romans en dichtbundels de wereld in gaan, komt de blues naar Gent.

  3. PARTIJTJE! goeie zaak~! ik ben benieuwd wat eruit komt. of erin gaat, ’t is maar hoe je het bekijkt.

  4. Nou ik zat dus te denken: misschien kunnen we een kleine editie maken in de plu. Als prelude op de bundel. De bundel is onderverdeeld in: vooraf, soms, steeds vaker, altijd al en nu. Dan maken we een bibliofiele run van ‘het beste van april’ en nieten we ons het leplazerus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s