De geest gaat waaien

Dit weblog gaat weer eens een weekje dicht. Omdat we gaan waaien, in Arnhem.

Meer informatie en het programma vindt u hier. Mijn persoonlijke tiplijst vindt u hieronder.

Maandag is er een prelude in Focus. Het filmhuis toont Een valse lente een documentaire over Johnny van Doorn. ACG Vianen leidt in met een voordracht uit Van Doorns werk. ACG, op zijn beurt, wordt ingeleid door mij.

Donderdag opent het festival met Broodje Aap, een sterk verhaal bij de lunch. Oscar Wyers en Willem Claassen dragen voor. Willem leest Onweer voor, een verhaal dat door Joeri van Putten van een animatie is voorzien. Er is een trailer te bekijken op facebook. ’s Avonds is er, naast een programma met Franca Treur en Jan Siebelink, ook de Boetry Jam. Niet dat ik mijn eigen optreden nu wil tippen, maar het wordt tof. De eerder genoemde Wyers, Willem Sjoerd van Vliet en ik dragen voor op de jazztango’s van i Compani. Nadat ze hun set voor Last Tango in Paris spelen, gaan de deuren van het Musis Sacrum ook open voor mensen zonder kaartjes en kun je luisteren naar een uur lang poëzie en jazz. Het is overigens ook een van de weinige gelegenheden mij in pak te zien.

Vrijdag is er opnieuw een Broodje Aap met die dag Patty Scholten en Arnhems trots Martijn Brugman. Ik heb Martijn twee keer eerder horen voordragen en ben nogal fan van zijn geïmproviseerde magazine. En van zijn personage P. de Bie. Kom vooral luisteren, dan begrijpt u wat ik bedoel. ’s Avonds barst de hel, uhm het echte feest, helemaal los. In een bomvol programma presenteren wij u de Nieuwe Lente. Bijzonder spannend vind ik de presentatie van Fauser, een stripproductie die min of meer uit mijn koker komt. Walter van den Berg en Olivier Heiligers schreven en tekenden de pilot van die strip. Ik heb de tekeningen al mogen zien en het beloofd wat moois te worden. Ook kijk ik erg uit naar de voordracht van Pim te Bokkel. Zijn nieuwste bundel heeft naast een van de beste titels ooit ook nog eens een legioen aan geweldige gedichten en ik ben benieuwd hoe hij ze live brengt.

Zaterdag lees ik samen met Hanz Mirck voor bij Broodje Aap. Aansluitend is er de kranslegging voor Johnny van Doorn en ’s avonds vieren we dat Spinvis de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren in ontvangst mag nemen. Goed idee zeg, om die aan Spinvis te geven. Het belooft een doldwaze avond te worden met ongelooflijk veel acts, waarvan het merendeel ludiek. (Kijk mij eens ‘doldwaas’ en ‘ludiek’ zeggen. Ik kan bijna stukken voor de overheid gaan schrijven.

Zondag is alweer de laatste dag van het festival. ’s Middags is er het lunch met DiDeVa Ramsey Nasr. We weten allemaal wel dat het eigenlijk ontbijt gaat zijn, omdat u de avond tot in de kleine uurtjes met ons meegefeest hebt. Omdat u dan waarschijnlijk ook brak bent, raad ik u aan om aansluitend naar het MMKA te gaan. Daar speelt Willems voorstelling Nu u! namelijk in de tuin. Een beetje in de zon liggen en naar de poëzie van o.a. F. Starik, Mark Boof en Tsead Bruinja luisteren, afgewisseld met Nijmegens eigen Lea. Ik breng de middag echter binnen door, bij de uitreiking van de Literaire Prijs van de Provincie Gelderland. Het belooft overigens net zo zonnig te worden in het Posttheater als in de tuin. Er zijn namelijk voordrachten van K. Schippers en F. van Dixhoorn, aan elkaar gepraat door Jaap Robben.

Kiest u zelf maar: hier kunt u het programmaboekje rustig doorbladeren en hier kunt u uw tickets bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s