Mijn mensen: Rogier Hootsmans (NDRGRND)

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. In september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Rogier Hootsmans.

Tommy, gelezen door Rogier Hootsmans

De zomerfeesten in Nijmegen zijn inmiddels achter de rug; een mooi moment om barmedewerkers te evalueren. Ik werkte zelf een aantal jaar in een kroeg in de Molenstraat: de NDRGRND. Eerst zat daar de Gonzo, waar ik achter de garderobe stond. Toen de Gonzo failliet ging had ik geen werk meer. Twee oude barmedewerkers kochten met een vriend de kroeg en een maand na de opening mocht ik in de NDRGRND komen werken. Daar schopte ik het tot glazenhaler/barmedewerker. En veel van ‘mijn mensen’ heb ik daar leren kennen.

Het werken in de horeca is voor veel mensen een lifestyle. Het bepaalt hoe je loopt, hoe je je kleedt en hoe breed je bovenarmen worden. Over die mensen gaat Tommy. Ze zijn er genoeg en Rogier kent ze. Rogier was een van mijn drie bazen in de NDRGRND en alles behalve een Tommy. Hij rijdt in een gezinsauto en komt hij in de weekenden met de bus of de fiets naar zijn werk. In die gezinsauto heeft hij ons ooit van een concert opgehaald. In alle vakjes die zo’n gezinsauto heeft (en dat zijn er nogal wat), had hij koude blikjes bier gestopt. Zo is hij dan weer wel.

Zijn naam zit trouwens verstopt in het midden van de kroegnaam. Dat zegt wat.

One thought on “Mijn mensen: Rogier Hootsmans (NDRGRND)

  1. Pingback: Mijn mensen: Vicky Francken « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s