Mijn mensen: Asfaltfeeën

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. In september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Asfaltfeeën.

Wie houdt Linda tegen?, uitgevoerd door Asfaltfeeën. (De Asfaltfeeën zijn: Ellen Deckwitz, Ingmar Heytze en Cor van Ingen.)

Een aantal jaar geleden kwam Ellen Deckwitz in Groningen komen kijken naar de Mugwumps. Ik weet dat ze na ons optreden nog heel lang napraatte met Oscar, met voor haar een stapel van haar eigen gedichten. Dat was voordat ze naar Utrecht verhuisde en met diezelfde gedichten een klein stukje wereld (terecht) veroverde.
Ik dacht dat Wie houdt Linda tegen? wel bij Ellen zou passen. Dat zij dat wel op een toffe manier kon voordragen. Dus vroeg ik Ellen en Ellen zei “Wat tof dat ik juist dit gedicht mag doen, had het al eerder gelezen op facebook en heb volgens mij toen de vind-ik-leuk-knop ingedrukt.” En: “Wil je dat ik het met de Asfaltfeeën doe?”

“De brutalen hebben de halve wereld”, zei mijn moeder altijd.
Ik zei: “ja.”

Niet veel later mailde Ellen: “Bij deze de Asfaltfeeënversie van je gedicht over Linda! Meteen onze eerste cover :). Je hoort mij á capella en op telecaster squier, Cor op een Fender Bariton en Ingmar op een microcor XL vococorder en op een Roland CR1000 uit 1985 (google die maar eens, bij iedere hit staat “schaf deze niet aan want het geluid is rampzalig”!). Op de achtergrond hoor je misschien nog een stukje huldiging van het Nederlands Elftal.”

Ik zou zeggen: word fan! Op facebook bijvoorbeeld.

Hieronder nog eens live, tijdens Lowlands bij je thuis (Vanaf 3:00 ongeveer):

Bedankt, Asfaltfeeën, bedankt!

2 thoughts on “Mijn mensen: Asfaltfeeën

  1. Fantastisch is dit hoor! Je hebt een hit geschreven … Echt super leuk. (ik wacht trouwens in spanning op de Frank Boeijen mash up van dit nummer :) )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s