Mijn mensen: Teenagecumshotfacials

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. In september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Teenagecumshotfacials.

Als alles andersom moet, uitgevoerd door de Teenagecumshotfacials.

“Het wordt wel een beetje een rommeltje, dat audioboek van jou.”

Inderdaad. Om er nog een schepje bovenop te doen: het legendarische acapellacoregezelschap Teenagecumshotfacials. Acapellacore? Nou ja, Venlo’s antwoord op de overdaad aan aandoenlijke gitaarbandjes, zwoele zangeresjes en murw-gechoreografeerde exboybandzangers. ‘Hardcore, maar dan zonder intsrumenten.’, zegt bandlid Olle. ‘En harder en sneller dan alles wat je tot nu toe gehoord hebt.’, voegt Andy toe in het befaamde interview met Omroep Venlo FM. (Met legendarische uitspraken als: “We zetten ons vooral af tegen mensen die onze T-Shirts niet kopen. Ja de maatschappij… De maatschappij moet je te vriend houden. Dat zijn heel veel mensen, daar kun je beter geen ruzie mee krijgen.” en “Nou, ‘Op een onbewoond eiland’, heel veel mensen weten dat niet, maar dat gaat eigenlijk over alleen op een eiland zitten.”)

De teenagecumshots zijn al een tijdje ter ziele, hoewel ze wel nog volop T-Shirts verkopen. Grote liefhebbers van poëzie die ze echter zijn, konden ze een bijdrage aan dit audioboek niet laten. Frontman Andy mailt:

Afgelopen weekend was ik weer herenigd met mijn muzikale medeterrorist, dus toen kon eindelijk jouw gedicht worden opgenomen. Het derde lid van de Teenagecumshotfacials wordt nog steeds dagelijks gemarteld in een Japanse gevangenisbarak, vanwege enkele zeer gewelddadige aanslagen op muziekwinkels die Westerse bladmuziek verkopen. Hij kon dus helaas niet bij de opname aanwezig zijn. Als ode aan jouw gedicht ‘Als alles andersom moet’ hebben we het nummer ‘Als alles andersom moet’ gedoopt. Het is muzikaal ons meest epische nummer tot nog toe, met een voor ons duizelingwekkende duur van 51 seconden. De pers bestempelde het lied tot een post mortem kroon op ons oeuvre; wij zien het liever als een eerste voorzichtige stap in de geschiedenis van de orkestrale a capellacore. We zochten de grens op van de lo-fi, pisten tegen het grenspaaltje en doken grijnzend de afgrond in: op zijn tijd legen we onze blazen.

Ik ben blij dat dit gedicht is toegevoegd aan een repertoire met nummers die titels dragen zoals “We hebben een meisje laten crowdsurfen, maar als ze was gevallen had ze drie dagen aan het infuus gemoeten, omdat ze een ziekte heeft waardoor haar bloed niet stolt.” En ik hoop dat Olle vrijkomt, ooit. En dat de cumshots weer gaan touren. Ze kunnen nog groter worden. Groter dan Scooter, durf ik zelfs te beweren.

Voor wie het allemaal niet zo kan verstaan (acapellacore moet je leren waarderen), is hier de tekst nog een keer na te lezen. Ik durf te wedden dat google heel veel nieuwe bezoekers deze kant op stuurt.

One thought on “Mijn mensen: Teenagecumshotfacials

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s