Mijn mensen: Eva Mouton

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. In september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Eva Mouton.

Ogen op alles, gelezen door Eva Mouton.

Eva behoeft geen introductie eigenlijk. Het meisje stond immers op de voorkant van de Knack Focus. Maar toch: ik ken Eva via Op Ruwe Planken. Bij de presentatie van ons nummer De Belgen Komen hielden we een klein debat over de toekomst van het literaire tijdschrift. Eva was daarvoor uitgenodigd. Vlak voor de presentatie waren mijn lief en ik gaan kijken naar een appartementje in de Ooij. We hadden nog wat tijd over en aten een frietje in het park. Naast ons was er nog een stelletje in het park friet aan het eten. Ze zagen er gezellig en schattig uit. Het waren Eva Mouton en Bert de Geyter. Hoe het vanaf daar verliep weet ik niet meer zo goed, maar we zagen elkaar vaker. We traden samen op, sliepen in elkaars appartementen, dronken elkaars drank op en begonnen een collectief dat geen collectief is.

Ogen op alles is een van de ‘lichtere’ gedichten in de bundel. Ik wilde het opnemen om al het gebral en gejank in de andere gedichten even te onderbreken. Niemand beter om dat voor te lezen dan Eva. Ze is voor mij het bewijs dat je moet doen waar je zin in hebt. Dat je zonder voorbehoud erin moet duiken, dat alles altijd goed komt. Haar werk is om jaloers van te worden zo mooi. En ze is stoofvleesfan.

Bedankt, Eva.

2 thoughts on “Mijn mensen: Eva Mouton

  1. Pingback: Ogen op alles. | Eva Mouton

  2. Pingback: Mijn mensen: Bert De Geyter « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s