Mijn mensen: Charlien Adriaenssens

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. Eind september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Charlien Adriaenssens.

De besluitvorming hier, gelezen door Charlien Adriaenssens.

Charlien Adriaenssens is advocate in spé, maar eigenlijk vindt ze vooral het pleiten mooi. Dat komt omdat Charlien eigenlijk moet spelen. Naast studeren houdt ze zich bezig met schrijven, toneelspelen, voetballen, buttons-van-dode-dieren-maken en het stalken van Nederlandse acteurs.
In de wereld van Charlien is alles spel en dat is een bewonderenswaardige blik op het ding, waar ik mezelf maar al te vaak aan moet herinneren. Ze herinnert me eraan door de geweldigste, meest raaskallende mailtjes ter wereld te sturen. Alleen daarvoor al bedankt, Charlien.

Charlien heeft overigens mijn plekje overgenomen in de ANS. Lees dat. En ze leverde nog twee remixes: een audioversie met een Vlaams-Hollands accent en een tekstversie. Beide zijn hieronder verstopt.

De Vlaams-Hollandse versie:

De tekst-remix:

de besluitvorming

Zo’n wereld is toe aan eindelijk
weer een beslissing. Ik (bijvoorbeeld)
twijfel te lang, zoals ik ben.

Eenvoudige oplossingen verwijzen
vaak naar de breekbaarheid van
bepalende kenmerken, bijvoorbeeld:
gele schoenen, platencollecties en dagdromen.

Ter voorbereiding vul ik post-its. Monteer ze op de muur
met vier verschillende soorten plakband en
geraak ze toch weer kwijt.

Nieuwe kleren draag ik steevast pas na enkele weken,
mijn haar staat rechtop, koken gebeurt overtuigd met chilipeper,
en elke ochtend ontsmet ik mijn oorbellellen, is er haast bij het ontbijt.

Mijn mondhoeken stijgen en dalen met mijn steeds
sneller wordende hartslag. Mijn voeten maken
klikgeluiden, alsof ze me niet kunnen volgen. Er staat iets
te gebeuren. Locatie: vooral in mijn hoofd.

Mijn ouders noemen het ‘Charlien’.
Mijn zussen noemen het ‘Charizard’.
De meisjes van Racing Mokkelsport noemen het ‘Charly Obees’.
Ik noem het alvast ‘ik’.


hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s