Mijn mensen: Joeri van Putten/Rob

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. Eind september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Joeri van Putten en zijn assistent Rob.

Joeri van Putten is een uitslover. Maar dan echt. Als je Joeri vraagt om iets te doen, dan verzint hij duizend dingen om het net wat ingewikkelder te maken en zonder meer: beter, groter en bovenal gaver. Bijvoorbeeld: toen stadsdichter Jaap Robben hem vroeg iets met graffiti te doen, werd het al snel mossgraffiti en iets later metaalgraffiti. Joeri denkt door. Het kan altijd beter en dat moet ook. Zijn perfectionisme is aanstekelijk. En toen ik hem vroeg of hij een gedicht wilde inspreken voor mijn audioboek, kwam hij al snel met andere ideeën en mailde uiteindelijk:

Heb een beetje een vervelend bericht voor je… Dat audioboek ding is niet echt helemaal gelukt. Het is hier de laatste tijd heel ernstig druk geweest en het maken van de audio is er een beetje bij in geschoten.
Ik heb echter nog wel iets voor je weten te regelen. Ik heb de opdracht doorgegeven aan iemand anders. Ik weet dat dit niet echt de bedoeling is aangezien het boek ook getiteld is “ik en mijn mensen” en die gast is niet echt een van “jouw mensen”. Het spijt me maar dit was op het moment echt het enige wat er te regelen viel.

Aangezien ik in mijn nieuwe huis nog geen echt goede internetverbinding heb – ik kan net mijn mail kijken via het netwerk van de buren, maar dan houdt het een beetje op – kon ik alleen maar gissen wat Joeri nu weer verzonnen had. Tot vanochtend. En wat hij verzonnen heeft is idioot gaaf. Behold: Rob leest voor uit “ik en mijn mensen”.

Damn. Bedankt Joeri.

[Update: Joeri heeft nog een filmpje bij een gedicht van mij gemaakt, dat vind je hier.]

One thought on “Mijn mensen: Joeri van Putten/Rob

  1. Wat een fantastisch filmpje en inderdaad, die Joeri maakt het altijd beter, groter, mooier en iets moeilijker dan het begin idee. Zo veel dat het begin-idee erbij wegvalt. Wat een geniaal filmpje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s