Mijn mensen: Hanneke Hendrix

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. Eind september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Hanneke Hendrix.

Ik ben een maan, gelezen door Hanneke Hendrix.

Als ik een vrouw geweest was, had ik Hanneke Hendrix willen zijn. Niet alleen omdat ik dan nog steeds ‘een van de jongens’ was geweest of omdat ik dan door de leukste festivals gevraagd werd te komen om te schrijven, maar gewoon, omdat Hanneke Hendrix. Ik zie me al zitten achter de laptop met een theetje/wijntje, een grimlach en oude soul op de achtergrond.

Hanneke kan elk onbenullig incident epische proporties verlenen door erover te schrijven. Als je jezelf terugvindt in haar verhalen ben je daarin altijd leuker dan in het echt. Ik ben jaloers op de timing en het tempo in haar verhalen en ergens had ik dat in mijn achterhoofd toen ik dit gedicht schreef. Dat en ik wilde haar ook heel graag ‘ga daar maar zitten’ horen zeggen. Hanneke for president.

Dankjewel, Henk.

U kunt uzelf trouwens overtuigen door naar de bundelpresentatie te komen, waar Hanneke ook zal voorlezen.

One thought on “Mijn mensen: Hanneke Hendrix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s