Mijn mensen: Macronizm

In de aanloop naar de verschijning van mijn debuutbundel ik en mijn mensen plaats ik op deze site ingesproken gedichten. Eind september zal de gehele bundel als audioboek beschikbaar zijn en uiteraard helemaal gratis en remixbaar, zoals u dat van mij gewend bent.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Macronizm.

Het is druk hier, in de ontwenningskliniek, uitgevoerd door Macronizm.

“Ik heb meer geleerd van Atmosphere en Sage Francis.” Zelden heeft een regel in een hiphoptrack me meer opgeleverd dan deze. Niet omdat het nou zo’n inspirerende zin is, maar omdat ik via de zin op Sage Francis stuitte. Ik kende Atmosphere al en doordat Francis in dezelfde adem genoemd werd, leek het me de moeite van het luisteren waard. Dat heeft veel uitgemaakt. Door Sage Francis ben ik echt anders gaan schrijven. Dat klinkt pathetisch, maar het is waar.

De zin is afkomstig van Macronizm. Lang, lang geleden trad ik met de Mugwumps op Viri in Eindhoven op. Bij de andere acts zat toen ook Che, artiest op het label Platform Muziek van Marco ‘Macronizm’ Martens. Via het een rolde ik in het ander en kwam ik dus uiteindelijk bij Sage terecht.

Vorig jaar was de Wintertuin op zoek naar een MC voor de Campert-editie van Poetracks. Ik raadde ze Macronizm aan en die maakte er iets moois van. Op de avond van poetracks zelf kwamen we in gesprek omdat ik een Francis-hoodie droeg. Wat later droeg ik dit gedicht voor tijdens de set van Macronizm in het voorprogramma van B. Dolan. En we hebben nog toffe plannen in de koker, waarover een andere keer meer.

Ik schreef dit gedicht naar aanleiding van “Going back to rehab” van Sage Francis en toen de tijd kwam om iemand te kiezen voor de audioboekversie was het niet al te lastig. Cirkels moeten rond, nietwaar?

Ik ben echt heel blij met het resultaat. Misschien moest ik maar eens iets met beats gaan proberen. Bedankt, Macro, DJ Native & Barry Studebaker.

Macronizm zal ook tijdens de bundelpresentatie een optreden geven. Dus wees daar.

2 thoughts on “Mijn mensen: Macronizm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s