Mijn mensen: Vincent Zegveld

Inmiddels is ik en mijn mensen uit. Door aanhoudende misverstanden bij de KPN heb ik nog steeds geen internet thuis. Uploaden blijft dus een beetje een probleem, maar we gaan gestaag door: ergens in de komende weken zal het hele audioboek online staan.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Vincent Zegveld.

Komma, gelezen door Vincent Zegveld.

Vincent Zegveld is fotograaf en filmmaker. Ik noem hem ook wel eens ‘kutkraker’, maar dat is altijd liefkozend bedoeld. Ik ken Vince van mijn studie filosofie en we zijn een tijd huisgenoten geweest, zaten samen in het bestuur de studentenvereniging en zaten onlangs samen nog een week in de Paraplufabrieken tijdens de waaiweek. Vince maakte daar o.a. een geweldige stopmotion film en ik werkte aan een tekst voor een andere film van hem. Hij was zo’n diehard waaier dat hij, nadat hij een behoorlijke jaap in zijn tenen kreeg door de lompigheid die hem eigen is, van de eerste hulp linea recta terugkwam naar de plu. Dat is nog eens toewijding.

En toewijding, dat typeert hem wel. Als hij ergens enthousiast over wordt, dan kan hij zich daar ook helemaal aan geven. Ik maakte mee hoe hij fotografie ontdekte, hoe hij begon te reizen en hoe hij kraker werd en op alles stortte hij zich met een ongekend enthousiasme. Dat is aanstekelijk en bovenal: goed en bewonderenswaardig.
Vincent geeft ook feestjes en op een van die feestjes schreef ik dit gedicht. Het was dan ook logisch dat hij dit mocht inspreken.

Bedankt voor de feestjes, de toewijding en de opname. Die filmtekst komt eraan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s