Mijn mensen: Daan Doesborgh

Inmiddels is ik en mijn mensen uit. Door aanhoudende misverstanden bij de KPN heb ik nog steeds geen internet thuis. KPN en ik hebben het inmiddels uitgemaakt, waarbij KPN het voogdijschap over internet kreeg. Uploaden blijft dus een beetje een probleem, maar we gaan gestaag door: ergens in de komende weken zal het hele audioboek online staan.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Daan Doesborgh.

Lamento voor de meisjes die mijn straat hebben verlaten, gelezen door Daan Doesborgh.

Daan Doesborgh is een baas. Zeg nou zelf: zo’n jonge hond met zo’n oude stem. En hij schrijft toffe gedichten nog ook. En hij is Limburger, maar bovenal: Daan organiseert gezellige dingen. De slam in Venlo. Poëzie bij de Barones in Amsterdam. Beiden met zo’n ‘alles mag en niets moet, zolang het maar gezellig blijft’-sfeertje. En als je geluk hebt, maak je zijn Tom Waits-imitatie mee (op facebook dwaalt een filmpje rond).

Ik koos voor Daan bij dit drieluik, omdat ik bij het schrijven ervan een beetje moest denken aan zijn ‘Reeds beweende liefdes van…’ En omdat zo’n stem bij zo’n gedicht hoort, dat past gewoon heel goed.

Bedankt Daan, ik kom snel weer een keer langs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s