Mijn mensen: Aafke Romeijn

Ik en mijn mensen is uit. En inmiddels ook op bol.com verkrijgbaar.  Op deze site plaats ik ingesproken gedichten tot de hele bundel online is en dan zal het geheel als audioboek te downloaden zijn.

De gedichten worden echter niet door mij, maar door ‘mijn mensen’ ingesproken. Niet al mijn mensen natuurlijk, maar een selectie (het zijn immers maar dertig gedichten). Dit keer: Aafke Romeijn.

Twee paracetamol, gelezen door Aafke Romeijn.

Voor de bezoekers van de Literaturjugend is Aafke Romeijn geen onbekende. Maandelijks trakteert ze ons op een nieuw hoofdstuk uit haar roman in wording. Ik zal er niet al te veel over verklappen. U moet maar eens langskomen.

Ik ken Aafke van Lowlands. In een ver verleden wonnen we allebei de schrijfwedstrijd die toen nog door Jack Nouws elk jaar georganiseerd werd en mochten we voordragen op het festival. Verder was mijn lief meteen fan van Mr. Blue Sky, het bandje waar Aafke de frontbitch van is.
We raakten elkaar enigszins uit het oog tot we op een dag samen moesten jureren bij een schrijfwedstrijd in Nijmegen Dukenburg. Ik bracht Aafke terug naar het station en we besloten de best of-cd van Joy Division de perfecte CD is voor in de auto.

Inmiddels is ze dus de rode draad geworden in de Literaturjugend, maar we mogen niet vergeten dat ze ook voordroeg op de presentatie van Gootlanding van de Mugwumps. Zoals ik al eerder zei: cirkels moeten rond en dus moest ook Aafke een gedicht inspreken. Dat kwam goed uit want ze zat toch in de studio voor haar binnenkort te verschijnen solo-album.

Fijn dat dit even tussendoor kon Aafke. Bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s