Mijn mensen: Willem Sjoerd van Vliet

Ik en mijn mensen is uit. En inmiddels staat ook bijna het hele audioboek online. Nog enkele gedichten te gaan dus; Nichts wie los! Dit keer: Willem Sjoerd van Vliet.

Een man, twee vogels, gelezen door Willem Sjoerd van Vliet.

Willem Sjoerd van Vliet (WS voor intimi) is denk ik de eerste persoon waarvan ik het ooit niet weigerde de dubbelnaam uit te spreken. Dat kwam vooral omdat we samen in de redactie zaten van ORP, waar ook Willem lid van was. En omdat Willem Sjoerd daar de baas van was. En naar de baas hap je niet, tenzij je een snijmachine bent.

WS studeerde in die tijd nog Nederlandse Taal en Cultuur maar dat wilde niet echt vlotten. Na een korte bezinningszomer besloot hij zijn spullen te pakken en, zoals een jongen uit de provincie dat betaamt, naar Amsterdam te vertrekken om Kunstenaar/Superster te worden. (Ik ben er nog steeds van overtuigd dat deze functieomschrijving later op zijn visitekaartjes zal prijken).

Na drie jaar heeft hij het inmiddels tot in de Volkskrant geschopt. Ik heb het idee dat ik veel van Willem Sjoerds creatieve Werdegang heb kunnen volgen en dat stemt me blij. Vooral omdat het goed gaat. En ik ben een slaapplek in Amsterdam rijker.

Maar vooral: WS, dankjewel.

2 thoughts on “Mijn mensen: Willem Sjoerd van Vliet

  1. Pingback: Mijn mensen: Frank Tazelaar « De Nieuwe S

  2. Pingback: Mijn mensen: MiaMia & Lucky Fonz III « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s