Mijn mensen: Ties Hillekens (OpenDichtBus)

Na een korte onderbreking gaan we gewoon weer verder met deze keer: Ties Hillekens

De kolchoz II, gelezen door Ties Hillekens

Ties Hillekens bestiert de OpenDichtBus, Nederlands beste antiquariaat… En dan ook nog eens op wielen. Ik denk niet dat ik lieg als ik zeg dat meer dan driekwart van mijn tweedehands boeken van Ties Afkomstig is. Dat komt omdat de man smaak heeft en hij mijn smaak ook nog eens kent. Ik weet dat ik de bus niet in kan stappen zonder met iets naar buiten te lopen. En zo is Ties waarschijnlijk een van de grootste invloeden op mijn gedichten, via de bundels en boeken die hij voor mij heeft uitgezocht. En sinds kort stuurt hij me (per post) ook nog eens gedichten toe. Ik zou lijstjes kunnen maken van welke bundels die ik bij hem kocht terug komen in ik en mijn mensen, maar daar doe ik u en mezelf geen plezier mee.

Dit gedicht voegde ik als laatste toe aan de bundel. Het is een bewerking van een ouder gedicht. Volgens het NRC gaat dit gedicht over ‘drie jonge mensen die proberen te vluchten uit het werkende bestaan‘. Als dat zo is, dan is Ties de meest aangewezen persoon om dit gedicht voor te lezen. De man werkt in de koude wintermaanden in een fabriek ergens in Eindhoven, om ’s zomers van festival naar festival te kunnen rijden in de bus. Hij woont dan ‘on the road’, slaapt tussen de boeken. Zo’n leven.

Op mijn bundelpresentatie kreeg ik een eerste druk van Dr. Sax van Kerouac cadeau. Die had hij ‘nog ergens liggen’.

Bedankt Ties, voor alles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s