Mijn mensen: Gerrit Komrij

Aftellen. Vandaag: Gerrit Komrij.

Let them eat cake, gelezen door Gerrit Komrij.

Nee, deze is niet nieuw, maar hij is wel het meest gepast. De opname van Gerrit Komrij komt van Met het oog op morgen. In de aanloop naar Prijsuitreiking van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2009 lazen Komrij en Ramsey Nasr om en om een gedicht voor uit de top 100. Ik was blij dat ik daartussen zat. Nog blijer was ik dat Komrij mijn gedicht voorlas. Niet dat ik Nasr een vervelende stem vind hebben, maar die stokkende stem, die melodie van Komrij… daar doe je het voor.

De dag na de uitreiking, na de uitzending van DWDD, dronken we nog een paar biertjes in de studio. Het was Gedichtendag en niemand had Komrij geboekt. Stom natuurlijk, maar ook goed: het werd een gezellige avond met de grootmeester.

Met dit gedicht won ik dus de derde prijs van de hierboven genoemde wedstrijd – dat lijkt me inmiddels wel bekend. Toen ik iemand moest kiezen voor het audioboekversie was het dan ook vrij simpel: het moest deze opname zijn. Ik vroeg Komrij om toestemming en hij vond het meteen goed. Ik moest nog even de rechten van de opnamen regelen met de NOS maar Komrij kon zich niet voorstellen dat ze daar moeilijk zouden doen en anders moest ik het hem maar even laten weten.

Ze deden niet moeilijk.

Ik ben erg blij met deze opname. Waarvoor dank, Gerrit. (En NOS)

De remix van Jop Luberti komt er uiteraard ook op. Of zoals hij in de volksmond genoemd wordt: De Dansbare Komrij.

En nee, ik heb dit jaar niet meegedaan aan de Gedichtenwedstrijd.

One thought on “Mijn mensen: Gerrit Komrij

  1. laat die wedstrijden maar aan je voorbijgaan, belangrijke dingen eerst: een stuk of honderd stadsgedichten. joepie.

    gefeliciteerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s