Zoek boekjes

Afgelopen vrijdag is bekendgemaakt dat ik de nieuwe stadsdichter van Nijmegen ben. Voor de gelegenheid schreef ik mijn eerste stadsgedicht dat hier te lezen is.

Tevens zijn er boekjes gemaakt met fragmenten uit het gedicht, vormgegeven door Joeri van Putten van Smoove Business. De boekjes worden in plastic zakjes met knijpers van beeldend kunstenaar Remco Visser door de hele stad opgehangen. Neem ze mee als je ze ziet. We gaan er van elk van de twaalf stadsgedichten een maken.

Meteen na de bekendmaking was ik te gast bij De Avonden waar ik, enigszins beduusd nog, kort met Jeroen van Kan over het stadsdichterschap sprak.

Zondagavond was ik bovendien te gast bij Oeverloos op Kink.FM en sprak met Leon Verdonschot over mijn bundel, het stadsdichterschap en over fijne plaatjes. Die uitzending is (helaas zonder muziek) hier terug te luisteren.

Foto Bernlef: Menno van der Meulen

4 thoughts on “Zoek boekjes

  1. Dat is het vervelende aan radio: je kunt het niet herformuleren. Het ging me vooral erom dat het niet ineens over Nick Hornby zou gaan en welke invloed hij op mijn schrijven heeft. Zoiets.

  2. Pingback: Eilander worden (13) « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s