Nieuw gedicht in VOX

Het Nijmeegse universiteitsmagazine VOX vroeg me om een gedicht te schrijven voor hun themanummer over eenzaamheid. Dat is zo’n thema. Nou ja, u weet wel: daar gaan veel gedichten over. Veel slechte gedichten ook. Ik weet dat nog van mijn tijd bij ORP. Veel eenzame mensen dichten.

Maar ik dwaal af. Ik deed een voorstel om een gedicht over Chris McCandless te schrijven. De jongen wiens leven verboekt is in Into the Wild van Jon Krakauer en in de gelijknamige film van Sean Penn. McCandless stierf een eenzame dood in de ‘wildernis’ van Alaska en dat leek me een mooi uitgangspunt. Een van de dingen die me het meest aangrepen uit het boek was het bezoek van Chris’ moeder aan de bus. Daar gaat het gedicht nu ook over, over twee kanten van een eenzame dood.

De VOX waarin het gedicht is gepubliceerd, is vanaf nu op de Nijmeegse campus te verkrijgen. Voor niet-Nijmegenaren en luie mensen is het ook hier online te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s