Eilander worden (7)


Donderdag 13 januari | 17.34 uur | Waterstand: 1210

Man was not made so large limbed and robust but that he must seek to narrow his world, and wall in a space such as fitted him.
– Henry David Thoreau, Walden

Het water zocht ons de laatste dagen van alle kanten op; van boven, van beneden, van links en van rechts. Ik vond dat het tijd werd dat ik het water eens bezocht.

Van Michiel kon ik een waadpak lenen. De Van Dale definieert een waadpak als volgt: ‘waterdicht pak bestaande uit laarzen en een broek waarmee men tot het middel in water kan staan zonder nat te worden.’ Het is veel meer dan dat; het is een vervoersmiddel eigenlijk. Het hele eiland wil ze. Dan kun je nog weg, over de weg.

Ik wil niet zo nodig weg. Ik wilde alleen even de Waal gedag zeggen. Je moet je voorstellen aan je nieuwe buren. Ik vergat enkel iets mee te nemen. Binnenkort breng ik de Waal een offer.

In zo’n pak maak je je niet zo druk over opspattend water. Het duurt wel even voordat het je laarzen inloopt. Het moment dat je verder het water inloopt, sluiten de broekspijpen zich om je benen zoals cellofaan rond een restje kip. Het voelt koud en, vreemd genoeg, nat.

Achter het wildrooster zijn de klinkers weggespoeld. Er is een gat dat tot net boven mijn knieën reikt. Het duurt nog wel even voordat de auto’s weer over de weg kunnen. En dat terwijl het water nu weer redelijk laag op de weg staat.

Maar eerst is de Waal weer aan zet. De verwachting is dat hij zondag en maandag nog dichterbij komt. Morgen ga ik ‘aan wal’ om nog wat boodschappen te doen. Vanavond is er een eilandraad.

In ander nieuws: Tattoo-Hans rijdt weer rondjes in zijn auto’s. Sommige mensen moeten hardlopen om gezond te blijven, anderen zijn geboren om te rijden.


Meer Eilander worden hier | Meer foto’s hier

2 thoughts on “Eilander worden (7)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s