Eilander worden (11)


Zaterdag 15 januari | 17.56 uur | Waterstand: 1211

Ik zag die pseudobaard op Jos’ computer en ik dacht: je oogst pas als je zaait. Poep op je kaken smeren schijnt ook te helpen.
– Willem Claassen, Flessenpost

‘Straks denkt iedereen dat ik niks beters te doen heb dan rondjes te rijden’, zei Tattoo-Hans over mijn blog. ‘Eilandaap.’

John vertelde me dat er een pakje op me wacht in de supermarkt in Ooij. Vandaag heb ik mijn fiets gerepareerd, maandag ga ik mijn post halen. Het ene na het andere, zo doen eilanders dat.

Later stond Stanske voor de deur. Ze gaf me een fles die ze had gevonden met wandelen. Er zat een brief in, erop stond:

Dennis Gaens
Stadsdichterstraat 1
1982 HH Eiland

Ik herkende meteen het handschrift. Het is het handschrift van de beste schrijver van Nijmegen en omstreken (op H.H. ter Balkt na, wellicht): Willem Claassen. Toevallig een kennis van Stanske ook, maar laat ik niet twijfelen aan het verhaal. Naast de brief zaten er lucifers en een paar droge spaghettistukjes in. En een rubbertje, ik weet niet waarvoor of waarvan.

Willem schreef over hoe de stroom in zijn woonwagen was uitgevallen en dat hij zich ook een beetje eilander voelde toen. De dag erna was de huisbaas gekomen om ‘het probleem’ te verhelpen. Dat is precies het verschil tussen Willem en een eilander: een eilander weet wat een aardlekschakelaar is.

De rest houd ik voor mezelf, maar het was een fijne brief en ik had dus post – flessenpost zelfs – waarvoor dank, Willem.

Ik bedacht me vandaag dat onze vuilnis, ons plastic en ons oud papier niet opgehaald worden. In ander nieuws: de schoorsteen rookt weer.


P.S.: Willem, ja, die mp3-speler kan harder: daarvoor moet je even naar instellingen gaan, en dan fabrieksinstellingen herstellen. Dan kies je bij regio selecteren voor de VS, en niet voor Europa. De taal kun je later nog aanpassen, maar je volume kan dan wel al hoger. Neelie Kroes zal er wel iets mee te maken hebben.

Meer Eilander worden hier | Meer foto’s hier

2 thoughts on “Eilander worden (11)

  1. Ongelofelijk: Neelie Kroes tot in je mp3.

    Ik ben erg blij dat de fles goed is aangekomen, want ik had ‘m nog niet aan een stuk ijzer gestoken of er kwam iemand al lezen wat er op de brief in de fles stond. En ik vreesde voor regen en wind. Maar fijn dat ie heel is aangekomen!

    En ik weet wel wat een aardlekschakelaar is (zo ongeveer in elk geval), maar niet waar ie zat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s