Eilander worden (15 – Slot)


Woensdag 19 januari | 21.45 uur | Waterstand: 1184

A place will have been grasslands, then conifers, then beech and elm. It will have been half riverbed, it will have been scratched and plowed by ice. And then it will be cultivated, paved, sprayed, dammed, graded, built up. But each is only for a while, and that will be just another set of lines on the palimpsest.
– Gary Snyder, Practice of the Wild

De teerweg is weer teerweg. Ik ben eilander af. Of eigenlijk; ik ben nooit eilander geweest. Toen ik eilander was, sliep ik.

Ik was geen goede jutter.
Ik ben geen leerling-schipper geweest.
Ik heb nog niet alle namen geleerd.

De geruchten gingen al dat we vandaag weer over onze weg konden. En op de terugweg waagde ik het erop.

Ik reed de dijk af, met een rotvaart over het wildrooster, zoals ik dat normaal doe en een week niet gedaan had. Ik nam de bochten die ik moest nemen en ik maakte een foto waar ik een week geleden een foto nam.

Het ging goed. Hier en daar stonden plassen water; mijn schoenen en mijn spijkerbroek werden nat. De drempels naar de wildroosters zijn tijdelijk gerepareerd met grote stalen platen.

Ik ga het eiland missen, maar het mag gezegd worden; het is goed om thuis te komen, de weg te nemen die je kent.

Wellicht in het voorjaar…


Meer Eilander worden hier | Meer foto’s hier

6 thoughts on “Eilander worden (15 – Slot)

 1. Dennis, ik ga je missen als eilander die je NET niet geworden bent maar je erg gegunt was.
  Nu ben je weer gewoon ‘buurman’
  Groetjes weer, Heidi

 2. He, jammer eigenlijk dat het water zakt (voor je stukjes in ieder geval). Waar ga je nu over schrijven? Want dat je moet blijven schrijven staat als een “paal boven water” vind ik dan. Misschien moet je maar polder-dichter worden ipv. stadsdichter.

 3. Dennis, mooie stukjes geschreven was elke dag weer benieuwd wat er nu weer gebeurd was. Zal de verhalen ook gaan missen maar er komt wellicht weer iets nieuws.
  Knuffel dien mam

 4. Dank u allen. Ik ga in ieder geval niet meer elke dag een stukje schrijven, maar speel wel met het idee om hier wat column-achtige stukjes te gaan plaatsen in de toekomst. Tot nu toe was het vooral een plek voor nieuwe werk en nieuws, maar ik ga proberen elke week een kort stukje te schrijven.

  Sowieso komt er een serie aan over Nijmegen, hier en in (naar alle waarschijnlijkheid) De Brug.

  Eilander worden komt ergens in de komende twee weken als e-book uit en binnen een maand als een bibliofiele, streng gelimiteerde oplage. Daarover later meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s