24 Hour Zine: Amina

For English description, check my blog on We Make Zines.

Na mijn eerste Duitse zine, heb ik nu ook een Engelstalig zine gemaakt. Dit in het kader van de 24 Hour Zine Thing. De bedoeling is dat je binnen 24 uur een zine van 24 pagina’s verzint en produceert.

Mijn zine is Amina geworden, 24 pagina’s over een meisje.

Op een soundtrack van Atmosphere, Sage Francis en The Hold Steady ben ik woensdagochtend om 8.30 uur begonnen met schrijven. Nieuwe teksten, maar ook vertalingen en aanpassingen van ouder werk dat er goed bij paste. Als het maar een geheel was. Om 13.00 uur was ik daarmee klaar.

Die teksten zijn gecorrigeerd door Jop Luberti (ook de maker van het logo hier rechts) en in de tussentijd ben ik gaan tekenen. Nou ja, tekenen… Voornamelijk overtrekken, knippen en plakken. Tussendoor moest ik nog naar de winkel, omdat ik besloten had dat er groen pakpapier aan de binnenkant van het omslag moest komen en ik nog een pons wilde hebben om de hoeken af te ronden. Ik kan soms te veel willen.

Rond 19.00 uur kon ik aan de opmaak beginnen en om 22.00 uur rolden de eerste vellen uit de printer. Toen ben ik met het omslag aan de gang gegaan en toen volgde de nacht waarin ik heb geknipt, gevouwen, geniet, gesneden en gestempeld. Ik heb niet meer op de klok gekeken totdat ik ging slapen. Dat was om 5.00 uur.

Maar toen lagen er wel 24 exemlaren van Amina, met tweekleurendruk (lees: ik heb er met pen en stempels in gekliederd) en een luxe omslag. En ronde hoekjes. Er zijn er reeds 12 17 24 vergeven. De andere 12 7 gaan er voor 5 euro (incl. verzendkosten) uit. Als die oplage is uitverkocht, Nu is er een goedkope z/w-versie, voor €2,- van u. En een gratis e-book.

Hier nog eens de samenvatting (en een blik in het boekje).

Twaalf uur nadat ik naar bed ging, stond Tim Pardijs op de stoep. Ik had hem beloofd boekjes met hem te maken van zijn Wouter-gedichten. En omdat al het materiaal er toch nog lag van vannacht zijn we maar

meteen aan de slag gegaan. En het ligt er ook. Nu ga ik slapen, want morgen is het Prinsentuintijd.

4 thoughts on “24 Hour Zine: Amina

  1. Euh… een zine is dus een handgeknutseld tijdschrift rond 1 onderwerp? Iets dat je binnen een bepaald tijdsbestek moet maken? Met een beperkte, en dus redelijk unieke oplage? Dat wil ik zien! Bestelling dus. … O, t is op… dan zww…

  2. Pingback: Het jaar van… « modder en lijm

  3. Pingback: LomoPoems « De Nieuwe S

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s