Ongevraagd Advies: Andrea Gibson – Birthday

Dit wordt een kort ongevraagd advies, omdat ik van mening ben dat deze voordracht genoeg zegt. Ik raad dit gedicht al aan sinds 2008, waarvan akte en de laatste tijd laat ik dit filmpje steeds meer aan mensen zien. Zo ook gisteren, tijdens de introductie van Creative Writing. Ik sprak met twee studenten over de dynamiek van voordrachten, over Poetry Slam en over Spoken Word. Andrea Gibson moet in zo’n gesprek ter sprake komen. Hier, nu heeft u het ook:

Ik krijg nog steeds kippenvel bij het horen van “I know a thousand things louder than a soldier’s gun.” Om het Alternatieve Boekenweekgeschenk 2011 te citeren: Het is de bedoeling dat u (…) blij, vrolijk, geïrriteerd of op welke wijze dan ook geëmoitioneerd raakt.

Als dat niet lukt, is er iets mis met u.

2 thoughts on “Ongevraagd Advies: Andrea Gibson – Birthday

  1. Thanks, man. Het blijft een fascinerend medium, spreekt zowel de rede als al dat andere aan. Als je zo’n gedicht zo kunt brengen dan heb je het echt verinnerlijkt, komt het van binnenuit en dus over.

    Wel jammer dat het filmpje net niet 10 sec. langer duurt. Na zoiets hebben je toch even nodig om mentaal naar adem te happen (ik kreeg uit het wat gehaaste “Thank you” de indruk dat Gibson zelf te beschroomd was om zo’n stilte te laten vallen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s