Kutgitaar #2

Mijn moeder belde mij na mijn eerste blog over dit tijdschrift op en zei: “Sjmiet met dien eige vleisj.” Dat is een gevleugelde, (volgens mij) Limburgse uitdrukking die “gooi met je eigen vlees” betekent. Het tijdschrift mag van haar wel Lulgitaar heten, maar we willen natuurlijk niet de indruk wekken dat het een tijdschrift voor gezwets is. En we vinden dat Kutgitaar lekker bekt. Sorry, mam.

Wat het wel is: een tijdschrift dat deze keer voor 95% uit restmateriaal bestaat. Snoeiafval, prozapulp en pogingen tot poëzie. Aan dit nummer werkten mee: Martijn Brugman, Babylijk, Aafke Romeijn, Florian Kulberg, I.S. Zwart, Bessel, Gaarder, Oscar Wyers, Willem Sjoerd van Vliet, Willem Claassen, Jop Luberti (die ook het schitterende omslag maakte), Henk van Straten, Bert De Geyter, Sebastiaan Andeweg en Olivier Heiligers.

Dat klinkt dikker dan de vorige en dat is het ook. De oplage is verdubbeld. En hij is ook vijftig cent duurder. We gaan namelijk proberen om deze keer quitte te spelen, misschien een beetje te verdienen om de volgende redactievergadering bij In de Blaauwe Hand te betalen. Of beetje bij beetje te sparen voor een optreden van Steve Vai op een volgende presentatie.

Gisteren, toen we nummer twee in de Etalage presenteerden, moesten we het doen met een YouTube-filmpje van de man. Maar gelukkig waren er ook voordrachten van mensen in en rond het zine. Er was een lofdicht, verhalen over samurais en kathonden, liedjes met teksten van Bob Ross en Keanu Reeves, haiku’s en schilderijen met Super Mario-elementen, een toneellezing met publieksleden en natuurlijk een hoop restmateriaal. Naast biertjes gingen er ook behoorlijk wat Kutgitaren over de toonbank, maar er zijn er nog wat beschikbaar. Mail naar kutgitaar [at] gmail.com en wie weet ben je op tijd.

Als je niet op tijd bent; niet getreurd. Ook dit nummer zal uiteindelijk volledig online komen. En als je toch liever iets op papier wilt, raad ik je aan om volgende week langs te komen in de Paraplufabriek. Daar gaan we met Waai namelijk o.a. weer zines maken. Elke avond (behalve woensdag) is er een optreden, zo vanaf half negen ongeveer. (Zie ook de facebookpagina.)

Meer foto’s op het blog van de Kutgitaar. Daar kun je ook het fantastische lofdicht van Willem lezen.

5 thoughts on “Kutgitaar #2

  1. maar ,maar dennis waet schrifs noe alweer ich moot oplette met waet ich zek.
    Leefs oet ut dorp van die mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s