Wij waren Waai 2011

De harde kern van Waai: Johan Roos, Willem Claassen, Seb Andeweg, Eva Mouton, Bert De Geyter, ik, Joeri van Putten, Hanneke Hendrix en Vincent Zegveld

De afgelopen week zat ik, net als vorig jaar, een weekje met Waai in de Paraplufabriek. Waai is een collectief dat geen collectief mag heten. Eigenlijk is het een los-vaste club van schrijvers, filmers, fotografen, vormgevers en beeldend kunstenaars. Vaak vervullen deelnemers meerdere van die rollen. Het idee is dat we ons een tijd opsluiten en ter plekke kunst gaan maken. ’s Avonds wordt dat werk dan gepresenteerd met voordrachten, films, interviews en (sinds Gent) met een zine. In Gent deden we het in een dag, in Nijmegen hadden we een hele week.

En wat voor een week. Elke dag om 18.00 uur was de deadline voor het zine dat (op zaterdag na) steeds uit één A4 bestond. Zaterdag maakte Joeri een mapje waar alle zes de zines in kunnen.

Ik had wat valse starten, maar tegen het einde van de week zat ik er wel in. Natuurlijk is er niets terechtgekomen van de plannen die ik had, de dingen die ik wilde maken, maar er is van alles uit mijn pen gekomen en het was, hoe vermoeiend ook, weer goed om te schrijven in snelkookpan-modus.

Hieronder mijn bijdrage uit het zine van vrijdag, onze Vlaamse Dag. De rest van mijn bijdragen blijft in de zines. Die zijn 50 cent per stuk (exclusief verzendkosten). Als je ze alle zes tegelijk koopt krijg je er één gratis. Bestellen kan via zines [at] denieuwes.com.

3 thoughts on “Wij waren Waai 2011

  1. > Natuurlijk is er niets terechtgekomen van de plannen die ik had, de dingen die ik wilde maken, maar er is van alles uit mijn pen gekomen…

    Hoe herkenbaar.

  2. Wou dat ze er geen 2 en half uur over deed om in Nijmegen te komen en dat ze medeWaaier mocht zijn. Het ziet er echt supergezellig, inspirerend en… en… en… uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s