Plaats Delict

“Was jij er ook nog toen de politie kwam?”, vroeg Sjors. Ik kon dat niet ontkennen. We houden nu eenmaal van feesten. Het goede soort. De politie houdt van knuppels. En honden, Mechelse herders. Dat is hun ding. En soms loopt het goede soort feesten verkeerd af. Heel erg verkeerd. En uit zijn vraag kon ik afleiden dat Sjors dat niet meer had meegekregen. Dat hij waarschijnlijk bij de eerste zwaailichten over het hek aan de achterkant was gesjeesd. Wij, die achterbleven, stellen dat soort vragen niet. Wij vertellen hetzelfde verhaal opnieuw en opnieuw en opnieuw. In de hoop dat het een keer anders afloopt.

Op De Optimist is een nieuw kort verhaal van mij te lezen: Plaats Delict. Er is weer een toffe illustratie bij gemaakt, dit keer door Martijn Boot.

Ik schreef het verhaal voor de opening van de vierde expositie in de serie Plaats Delict. Het is gebaseerd op een eerder verhaal van mij – De Fakkeldrager – dat in 2009 verscheen in Het Nieuwe Zwart. Dat boek was heel lang uitverkocht, maar is vanaf vandaag verkrijgbaar als e-book, voor bijna gratis. Proost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s