Twee boekjes en een blauwe maandag

Net als vorig jaar had ik me dit jaar voorgenomen meer op deze site te gaan zetten. Net als vorig jaar lukt dat tot nu toe nog niet zo, wat niet wil zeggen dat ik lui op de bank lig te hangen. Daarom een korte update in drie punten.

1. Kutgitaar

Afgelopen dinsdag reisden we met een hele bende Nijmegenaren (en een Arnhemmer) af naar De Nieuwe Anita. Aldaar sloot een menigte Amsterdammers zich bij ons aan en hielden we het derde nummer van Kutgitaar ten doop. Het was een soort van schoolreisje. We hebben ons vreselijk misdragen. Maar er was een lasershow. En heel tof (en onverwacht veel) publiek.

Bekijk de foto’s op de site van de Kutgitaar. Daar kun je meteen ook lezen hoe je dit nummer bestelt, want dat ga je zeker willen.

2. Das Magazin

Toen ik dinsdag in de rij stond bij Athenaeum, kochten de mensen voor me alleen maar Das Magazin. Eén vrouw kocht zelfs twee exemplaren. Ik denk dat het hip is. Er lag dan ook een hele stapel op de toonbank. En er hing er één achter de toonbank. En in de etalage. Ik sta erin. En erop: op het omslag is duidelijk te zien hoe ik de 1 kapot maak. Niet zoveel als Jan Jaap van der Wal, maar meer dan Maartje Wortel. Binnenin mag ik de afdeling ‘dat wat zich aan het thema conformeerde’ openen.

Als je geen zin hebt om bij Athenaeum in de rij te gaan staan, kun je het nummer ook gewoon hier bestellen.

3. Blauwe Maandag Vol. 2

Twee weken geleden stond ik op het podium te schreeuwen voor een zaal vol hiphoppers. Aanleiding was de releaseparty van Blauwe Maandag Vol. 2 van Nijmeegs’ trots Discipline, waarop ik met een nummer meedoe. Vroeger zat ik in een bandje en schreeuwde ik te pas en te onpas ‘circle pit!’. Nu droeg ik poëzie voor en kwam die pit vanzelf. Toen ik het podium afliep kreeg ik heel wat schouderklopjes en één aai over mijn bol (van Joeri). Dat heb je bij poëzie-avonden nou nooit. Het was een goed feestje.

Vandaag ben ik los

Later dit jaar verschijnt het debuutalbum van Discipline & Rather Real, maar omdat ook zij niet lui op de bank hangen brengen ze alvast een mixtape uit. Het derde deel van die mixtape is vandaag online gegaan, inclusief mijn bijdrage. Luister de hele mixtape op Youtube, of download’m hier. En als je dan toch bezig bent, stem even op die jongens voor de Grote Prijs.

En omdat ik jullie allemaal, stuk voor stuk, mooie mensen vind, hier nog een plaatje voor jullie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s