LomoPoems

Als je me op twitter of op facebook volgt is de kans groot dat je al eens een lomopoem voorbij hebt zien komen. Zo niet, dan hier het verhaal:

Vorig jaar met kerst kreeg ik van mijn zus een Supersampler. Ik was tot dan toe tevreden met mijn Fisheye 2 en was eigenlijk niet van plan een lomo-verzamelaar te worden. En toch gooide ik er een rolletje in toen ik naar Berlijn ging.

Toen ik ze had laten ontwikkelen en afdrukken moest ik meteen aan A Softer World denken, een van mijn favoriete webcomics. Ik besloot het idee te jatten.

Tussen de afdrukken zat een foto van Hamburger Banhof in Berlijn. Ik herinnerde me dat dat museum een vleugel vol kunstenaars had die klaarblijkelijk liever architect waren geweest. Ik had daar iets over opgeschreven. En zo werd het eerste lomopoem geboren:

Ik begon de fotogedichten op facebook en twitter te plaatsen en kreeg er toffe reacties op. Zelfs Lomography Magazine kreeg er interesse voor, maar dan moesten ze wel in het Engels zijn. Het idee om een breder publiek ermee te bereiken sprak me wel aan en sinds Amina ben ik niet meer zo bang om iets in het Engels te doen.

Vooralsnog loopt de communicatie met de mensen van Lomo echter niet zo lekker en inmiddels zat ik met een bult lomopoems die alleen zo nu en dan op facebook waren verschenen. Dus heb ik besloten om er zelf een plek voor te maken, op Tumblr. En omdat ik hip ben, ook op facebook en twitter. Ik heb de hele bups erop gezet en ben nu (bufferloos) van plan om er elke twee weken een nieuwe te maken.

Ik ben van plan er postkaarten van te maken en als gelimiteerde prints te verkopen. In de meeste gevallen zullen er Nederlandse versies beschikbaar blijven. Mailen kan met lomopoems [at] denieuwes.com.

One thought on “LomoPoems

  1. Ha Dennis,
    ik heb op mijn blog (woutervanheiningen.wordpress.com) een verwijzing gemaakt naar dit artikel. Een bijzondere vorm van dichten!
    Met vriendelijke groet,
    Wouter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s