Ik publiceer me te pletter

Gisteren heb ik een eerste versie van mijn nieuwe bundel, schering en inslag, naar mijn uitgever gestuurd.  Die bundel moet verschijnen in januari. Uit de aanbiedingstekst:

In poëtische snapshots vertelt Gaens het verhaal van Luuk, Lotte, Dani, Dave en de ik-figuur. Hij weeft hun levens aaneen als draden in een weefgetouw. De vooren de achterkant. Met schering en inslag.

We lezen hoe Luuk voorgoed vertrekt, terwijl Dave niet vooruit te branden is. En over Lotte, die kraanwater uit maatbekers drinkt en haar telefoonnummer te vaak aan de verkeerde mensen geeft. Het is ook het verhaal van Dani, die niet anders kan dan dansen en van wat er gebeurt als ze dat niet meer kan. In het midden van alles staat een ik-verteller die het allemaal probeert te duiden.

U begrijpt vast dat het hier zo rustig was, de laatste tijd. Wat niet wil zeggen dat ik niets heb gedaan. Zo kunt u een eerste gedicht, over Dani, uit de bundel lezen op de website van Tzum. Een tweede gedicht over Dani vindt u in de ELLE van deze maand. In de nieuwe Das Magazin staat een gedicht dat nog ter opname in de bundel in overweging is. En tenslotte kunt u ook een column die ik tijdens het vijftigste filosofisch café Nijmegen heb uitgesproken hier nalezen.

U ziet: ik publiceer me te pletter.

One thought on “Ik publiceer me te pletter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s